Απανωτοί σεισμοί στην Κρήτη μέσα σε λίγα λεπτά – Τέσσερις δονήσεις από 3,5-4,8 Ρίχτερ στα νότια του νομού Ηρακλείου – Tι λένε οι σεισμολόγοι
Τέσσερις σεισμικές δονήσεις στα νότια της Κρήτης σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Tρεις σεισμοί 4,8, 4,5 και 4,1 Ρίχτερ και ένας νωρίτερα 3,5 βαθμών σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στα νότια της Κρήτης, μέσα σε λίγα λεπτά.
Αναστάτωση προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός στις 11.23 το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη , ενώ μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών καταγράφηκαν στην ίδια περιοχή τουλάχιστον 3 δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο ένας σεισμός εντάσεως 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:22, 19 χλμ. νότια της Μαμούς Ηρακλείου, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ., ο δεύτερος σεισμός εντάσεως 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:23, 6 χλμ. ανατολικά/νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, με εστιακό βάθος 3,8 χλμ. και ο τρίτος σεισμός εντάσεως 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:47, 22 χλμ. νότια/νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων, με εστιακό βάθος 5 χλμ.
Επίσης στις 11.11 το πρωί καταγράφηκε μια ακόμα σεισμική δόνηση, 3,5 Ρίχτερ, αυτή τη φορά στην θαλάσσια περιοχή δυτικά, βορειοδυτικά της Παλαιόχωρας.
Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το μπαράζ σεισμών: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Cretalive για τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις ήταν καθησυχαστικός.
Σε καθησυχαστικό τόνο, σχετικά με τους σεισμούς στην θαλάσσια περιοχή στα νότια του νόμου Ηρακλείου, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει πως “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού το επίκεντρο είναι σε θαλάσσια περιοχή(νοτίως των Καλών Λιμένων), αλλά και το μέγεθος των σεισμών είναι ασήμαντο”.
Σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο παρακολουθείται, αλλά δεν φαίνεται να εμπνέει καμία ανησυχία.
Ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος, αφού επεσήμανε πως ο σεισμός δεν έγινε στον χώρο του Ηρακλείου, αλλά νότια της Κρήτης και νότια από τα Μάταλα, σε θαλάσσιο χώρο, σημείωσε: «Λίγη ώρα πριν έγινε άλλος ένας περίπου ίδιας έντασης. Πρόκειται για μια ακολουθία σεισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή».
Τόνισε πως: «Κάθε ακολουθία κρύβει μια ανησυχία, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο αυτό που συμβαίνει, είναι το γενικό τόξο και έχει μια επιμονή».
Τέλος, σχολιάζοντας το εστιακό βάθος υπογράμμισε: «Σε αυτό το σημείο υπάρχουν επιφανειακοί σεισμοί εδώ και δύο μήνες περίπου».
Ολες οι Ειδήσεις
- 28η Οκτωβρίου -Το μήνυμα το πιλότου του F-16: Μία λέξη αλλάζει την ιστορία, για τους Έλληνες αυτή είναι το «Όχι» (βίντεο)
- Τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 39 νεκροί σε σύγκρουση δύο τρένων στο Τολέδο και πολλοί τραυματίες- Φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν δραματικά
- Θεσσαλονίκη -28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση – «Η ελευθερία δεν χαρίζεται, χρόνια πολλά Ελλάδα», το μήνυμα του πιλότου Zeus
- Εκλογές στο Ισραήλ: Οριακό προβάδισμα Νετανιάχου έναντι του Άιζενκοτ αλλά χωρίς αυτοδυναμία – Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα
- Παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι κλείνουν , που απαγορεύεται η στάθμευση , πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook