Κικίλιας: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η πυρκαγιά – Μάχη σε δύο μέτωπα
Βελτιωμένη η κατάσταση σε Διόνυσο και Βαρνάβα – 670 πυροσβέστες στη μάχη
Η έκτακτη ενημέρωση του υπουργού Πολιτικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για τις φωτιές στην Αττική. Όπως είπε η μάχη στα πύρινα μέτωπα δίνεται κυρίως στην Καλλιτεχνούπολη και το Γραμματικό, ενώ η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και σύμφωνα με τον υπουργό, 670 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κικίλια :
Οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής δοκιμάζονται από μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά, με την οποία παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες λόγω των σφοδρών ανέμων και λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά και λόγω του πολύ δύσκολου ανάγλυφου σε πυκνό, άκαμπτο δάσος.
Αυτή τη στιγμή δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα. Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στην περιοχή του Γραμματικού. Βελτιωμένη είναι η εικόνα στον Διόνυσο, τον Βαρνάβα και στο Μικροχώρι. Επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια, 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.
Οι άνεμοι είναι και σήμερα στα 7 μποφόρ και δυστυχώς θα παραμείνουν πολύ ισχυροί και τις επόμενες ώρες. Θέλω να είμαι σαφής. Η αντίδραση τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα στην αρχική εστία στο Βαρνάβα ήταν άμεση. Το πρώτο εναέριο επιχείρησε μόλις πέντε λεπτά από την έναρξη της φωτιάς, καθώς ήταν ήδη στον αέρα και πραγματοποιούσε περιπολία, ενώ οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στα επτά λεπτά. Σταδιακά και σε σύντομους χρόνους οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς, με τα εναέρια να φτάνουν τελικά τα 29 και τους πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 500.
Δυστυχώς, οι προβλέψεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έβαζε την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε κόκκινο συναγερμό επιβεβαιώθηκε. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία“.
Ολες οι Ειδήσεις
- Επιχείρηση «Θερισμός»: Πώς το ελληνικό FBI χτυπά το οργανωμένο έγκλημα στις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πάνω από 17 εκατ. ευρώ η ζημιά
- Νίκος Πολυδερόπουλος: Tώρα αν ήμουν υδραυλικός, θα είχα βγάλει λεφτά (βίντεο)
- Βρετανία: Προφυλακίστηκε 47χρονος Έλληνας για υπόθεση κατασκοπείας υπέρ του Ιράν
- Έλενα Κρεμλίδου για την υπόθεση revenge porn: Να διώξουμε την ντροπή από τα θύματα (βίντεο)
- Ελευθερία Ελευθερίου: Σέξι πόζες σε παραλία της Λευκάδας – Φωτογραφίες& βίντεο
- «ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ»: Καλεσμένος ο Νικόλας Ράπτης , αύριο Σάββατο 30/5 στις 23:00 στο ACTION24
- «Η γη της ελιάς»: Η Αλεξάνδρα φτάνει μέχρι τον Εισαγγελέα, καταγγέλλοντας τη Χριστιάνα για εμπλοκή σε κύκλωμα trafficking και ναρκωτικών
- Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, μετά από μάχη με τον καρκίνο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook