Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε.

Οι γιατροί του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη», ο οποίος εδώ και 57 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας και τις τελευταίες 11 και δίψας, σύμφωνα με τους γιατρούς του, Θοδωρή Ζδούκο και Κατερίνα Ντουζέπη, όχι μόνο κινδυνεύει να πέσει σε κώμα, αλλά ελλοχεύει κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου του.

Με δήλωσή τους, ο Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ και η Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, ζητούν από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να τους επιτραπεί να επισκεφθούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα (κάτι που «βρίσκει σύμφωνους» και τους συναδέλφους τους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου).

«Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό», καταγγέλλουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αφού υποστηρίζουν ότι ο διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Κολοκυθάς, «προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης», αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να τους στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης, τονίζουν ότι πλέον δεν απαντάει καν στις κλήσεις τους και στα e-mail.

«Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε», αναφέρουν.
Καταλήγοντας, οι Ζδούκος και Ντουζέπη καλούν το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας «να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική» και να τους επιτρέψουν την επίσκεψή στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αποστέλλοντάς τους τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook