Βίκυ Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου: «Αντιμετώπισα τα πάντα με το κεφάλι ψηλά και τη συνείδησή μου καθαρή»
“Είμαι ίσως η μόνη σύζυγος πολιτικού στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που υπέστη τόσες και τέτοιες διώξεις”, λέει η Βίκυ Σταμάτη .
Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου, η χήρα του Άκη Τσοχατζόπουλου, έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδο εξαιτίας του γάμου της με τον πολιτικό αλλά για τα όσα ακολούθησαν με τη φυλάκισή της.
Για πρώτη φορά σπάει τη σιωπή της και μιλά για όλα στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».
«Το φως πάντα νικά το σκοτάδι. Το τέλος μίας μακράς δικαστικής προσπάθειας με βρίσκει ελεύθερη και χωρίς την παραμικρή κατηγορία σε βάρος της. Είμαι ίσως η μόνη σύζυγος πολιτικού στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που υπέστη τόσες και τέτοιες διώξεις. Είμαι ίσως ο μόνος άνθρωπος που αντιμετώπισα τέτοιες κατηγορίες χωρίς να έχω πειράξει κανέναν. Το μόνο μου έγκλημα είναι ότι στάθηκα στο πλευρό του συζύγου και του παιδιού μου.
Κατηγορήθηκα αλλά δεν κατηγόρησα, μηνύθηκα αλλά δεν μήνυσα, διώχθηκα αλλά δεν εξεδίωξα, αντιθέτως υπέστην τα πάντα μόνη μου αγόγγυστα, χωρίς να επιδιώξω να μετακυλήσω βάρη και ευθύνες σε οποιονδήποτε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Ακόμα και κατά τη διάρκεια της φυλακίσεώς μου ουδέποτε προσπάθησα να καταστήσω κάποιον ένοχο ή να στραφώ δικαστικά ή μη, εναντίον του. Αντιμετώπισα τα πάντα με το κεφάλι ψηλά και τη συνείδησή μου καθαρή. Με τη βοήθεια του Θεού και του δικηγόρου μου, όλα τελείωσαν επιτυχώς. Πλέον, απαλλαγμένη από όλα μπορώ να αφοσιωθώ στο παιδί και στον αγώνα που αυτό κάνει. Ειλικρινά εύχομαι να μη περάσει κανείς όσα πέρασα εγώ. Δεν θα αφήσω όμως κανέναν να προσβάλλει τη μνήμη του συζύγου μου ή του παιδιού μου. Όσοι το επιχειρήσουν, θα με βρουν απέναντί τους».
Ο δικηγόρος της στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα»
Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής.
«Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας. Προφανώς αισθάνεται δικαιωμένη. Θα πρέπει να θυμηθούμε πως αντιμετώπισε όλη αυτή τη ΄καταιγίδα΄ με πρωτοφανές ήθος. Το αντιμετώπισε όλο αυτό χωρίς πόρους. Ξέρετε αυτή η γυναίκα ζει με το ακατάσχετο της συντάξεως. Αποποιήθηκε το ό,τι κληρονόμησε από τον Άκη και προσπάθησε μόνη της να αφαιρεθούν όλες οι διώξεις. Μόνη βοήθεια είχε το παιδί της. Μετά τον θάνατο του συζύγου της αφοσιώθηκε στο παιδί της. Το παιδί της κατάφερε να τελειώσει με άριστα το σχολείο και έγινε δεκτός δε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης με υποτροφία».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ρούμπιο: Βάσει νόμου η Τουρκία δεν μπορεί να επανενταχθεί στο πρόγραμμα των F-35
- Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15,1% η ΕΛΑΣ, στο 12,4% το ΠΑΣΟΚ, στο 10,5% η Καρυστιανού
- Καλαμάτα: Ο 41χρονος παρακολουθούσε την Βασιλική , είχε βάλει «κοριό» στο σπίτι – Όσα αποκαλύπτει για την 39χρονη, η δικηγόρος που είχε πάει για το διαζύγιο – Το «κρυφό» βιντεοκλίπ (βίντεο)
- Δημήτρης Αλεξάνδρου για Ρία Ελληνίδου: “Αν ξεκινάμε από τώρα να τα μπερδεύουμε, να δούμε τους επόμενους μήνες” (βίντεο)
- Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες στο 7ο Alimos Classic Car Sunday – Ρεκόρ συμμετοχής και εντυπωσιακά εκθέματα
- Κατερίνα Καινούργιου: Η τρυφερή ανάρτηση για την κόρη της – Έγινε 2 μηνών
- Ιωάννα Τούνη: Εντυπωσίασε με το κορμί της στην παραλία – Νέο βίντεο με σέξι μπικίνι
- Αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 15:00 το τελευταίο αντίο στον Νάσο Αθανασίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook