Μάνδρα: Ένοχοι οι τρεις από τους κατηγορούμενοι για τη φονική πλημμύρα – Αθώοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Από τους 8 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν οι τρείς, ενώ όλοι απαλλάχτηκαν από την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. ¨εντονες αντιδράσεις από τους συγγενείς των πληγέντων και των θυμάτων.
Ομόφωνα ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τρεις κατηγορούμενους από τους 8 κατηγορούμενους για τη φονική πλημμύρα της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017 πού εκτός από τις βιβλικές καταστροφές είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 25 ανθρώπων.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως η πρώην Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη και δύο υπάλληλοι, ένας πολεοδόμος της Ελευσίνας και μία υπάλληλος της περιφέρειας αρμόδια για την αστυνόμευση ρεμάτων τέλεσαν το πλημμέλημα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο.
Ωστόσο τους απάλλαξαν από τις υπόλοιπες κατηγορίες, δηλαδή το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως κατά συρροή και από την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια διά παραλείψεως κατά συρροή.
Παράλληλα, οι δικαστές απάλλαξαν και τους υπολοίπους πέντε κατηγορούμενους από όλες τις κατηγορίες.
Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί οκτώ κατηγορούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι δεκατρείς -ανάμεσά τους και η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου- είχαν αθωωθεί και δεν κάθισαν ξανά στο εδώλιο, καθώς η έφεση του εισαγγελέα κρίθηκε εκπρόθεσμη.
Στο άκουσμα της απόφασης έντονη ήταν οι αντίδραση των πληγέντων και των συγγενών των θυμάτων. « Οι θάνατοι των ανθρώπων στη Μανδρα δεν ήταν ατύχημα ούτε “η κακιά στιγμή”. Οι συγγενείς των θυμάτων, μη σύμφωνοι με τη δικαστική απόφαση, θα εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο κατά της απόφασης», δήλωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.
Η ανακοίνωση δικηγόρων
«Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών ανακοίνωσε την απόφασή του για την πλημμύρα της Μάνδρας το 2017 που θρηνήσαμε 25 θύματα. Απεφάνθη σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη για τους τραγικούς θανάτους, αλλά μόνο για την πρόκληση πλημμύρας τοπικά, όπως ακριβώς συνέβη και πριν 10 μέρες στη δίκη για το πλημμυρικό φαινόμενο του Ιανού στη Λάρισα. Οι θάνατοι των ανθρώπων στη Μανδρα δεν ήταν ατύχημα ούτε “η κακιά στιγμή”. Οι συγγενείς των θυμάτων, μη σύμφωνοι με τη δικαστική απόφαση, θα εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο και βοήθημα προκειμένου να ανατρέψουν τη λανθασμένη κι άδικη αυτή απόφαση, ώστε να δικαιωθούν οι ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν», δήλωσαν οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων, Αθανάσιος Οικονόμου, Αθανάσιος Καβουρίνος, Κωνσταντίνος Φούσας και Δημήτριος Σκύφτας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Όλα όσα έγιναν στην πρώτη της δεξίωση για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες – Οι καλεσμένοι και το μενού – Βίντεο
- Δήμαρχος Ηρακλείου: «Πότε θα ξεριζώσουμε τη βία που φωλιάζει σε τόσες ψυχές στις τοπικές κοινωνίες μας;»
- Γιάννης Λάλας: Στο μπαλκόνι του σαλέ «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και 10 σφαίρες τον 42χρονο – Το καρτέρι θανάτου
- Τζένη Μπαλατσινού: Το τρυφερό μήνυμα του Βασίλη Κικίλια για τα γενέθλια της
- Αντετοκούνμπο: «Είδα κάποιον που πήγε ν’ αρπάξει την τσάντα μιας κυρίας, τον άρπαξα και μου έριξε αγκωνιά», είπε για το μαυρισμένο μάτι του – Βίντεο
- Ηράκλειο: Μία σύλληψη και μία προσαγωγή για το μακελειό στα Βορίζια – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ενόπλων – Βρέθηκαν όπλα σε σπίτια
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ – Οι αυξήσεις στους ένστολους
- Χήρα Καραϊβάζ για Γιάννη Λάλα: «Αν είναι αυτός που πήρε τη ζωή του Γιώργου μου ας τον συγχωρήσει ο Θεός»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook