Γιάννης Μπουτάρης: Ο «Αρκτούρος» αποχαιρετά τον ιδρυτή του με μια συγκινητική ανάρτηση

Το αντίο της οργάνωσης για τον ιδρυτή της με ένα σκίτσο και λίγα λόγια.
Ο Γιάννης Μπουτάρη, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Αντισυμβατικός , τολμηρός , λάτρης της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Ήταν πτυχιούχος Χημικός του ΑΠΘ, διπλωματούχος Οινολόγος, επιχειρηματίας και είχε διατελέσει και δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αυτό ωστόσο που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι υπήρξε ιδρυτής του «Αρκτούρου», του Οργανισμού για την προστασία της καφέ αρκούδας και της άγριας ζωής.
Ο «Αρκτούρος» σε ανακοίνωσή του αποχαιρετά τον ιδρυτή της γράφοντας: «Υπήρξε ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, όταν το 1992 βρέθηκε μπροστά σε μία αρκούδα χορεύτρια μαζί με τον γιο του Μιχάλη. Το θλιβερό θέαμα που αντίκρυσε τον οδήγησε στην ίδρυση μίας οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας».
Αναλυτικά η ανάρτηση του «Αρκτούρου»:
«Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετάμε τον Γιάννη Μπουτάρη.
Υπήρξε ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, όταν το 1992 βρέθηκε μπροστά σε μία αρκούδα χορεύτρια μαζί με τον γιο του Μιχάλη. Το θλιβερό θέαμα που αντίκρυσε τον οδήγησε στην ίδρυση μίας οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να μάχεται για τη φύση, την άγρια ζωή, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα για όλους, το δικαίωμα στη ζωή για κάθε πλάσμα.
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα, κυρ-Γιάννη μας.
Σου υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το όραμά σου για μια ζωή, στην οποία άνθρωποι, ζώα και φύση θα ζουν αρμονικά και όμορφα.
Το φως σου, η τόλμη σου, η διορατικότητά σου και η βαθιά αγάπη σου για το περιβάλλον και τον άνθρωπο θα μας οδηγεί πάντα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Τραμπ μετακινεί πυρηνικά υποβρύχια σε «κατάλληλες θέσεις» μετά τα σχόλια Μεντβέντεφ
- Τραγωδία στη Ροδόπη – Νεκρή ανασύρθηκε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό στη θάλασσα στην παραλία Ιμέρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο αγροκτηνοτρόφοι εισέπραξαν από επιδοτήσεις 1.400.000 ευρώ ο ένας και 300.000 ο άλλος – Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και ακίνητα
- Εριέττα Κούρκουλου: Αποχαιρετά τον Ιούλιο με φωτογραφίες από τις διακοπές της
- Happy Traveller στην Τήνο – Το Α’ Μέρος, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στον ΣΚΑΪ
- Στην ΕΡΤ1 ζωντανά και αποκλειστικά τα πρώτα φιλικά της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ
- «Έρωτά μου»: Το νέο ερωτικό hit του Γιώργου Στεφάνου μόλις κυκλοφόρησε!
- Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Οι ευχές για τα γενέθλια του γιού τους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook