Η αστυνομία διέταξε Ένορκη Διοικητική Έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με ξυλοδαρμό πολιτών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, όταν πολίτες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη χρήση υπέρμετρης βίας που επέδειξαν  οι άνδρες της ΕΛΑΣ με τη χρήση γκλοπ.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν με τη συμπλοκή μεταξύ ομάδας 30 ατόμων και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Η συμπλοκή έγινε όταν τέσσερις αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για χρήση μάσκας, αποστάσεις και μη νόμιμες μετακινήσεις και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα αστυνομικά όργανα δέχθηκαν επίθεση.

Ωστόσο, κάτοικοι της Νέας Σμύρνης υποστηρίζουν πως αστυνομικοί κατά την διάρκεια διενέργειας ελέγχων για την αποφυγή συνωστισμού, επιχείρησαν να επιβάλλουν πρόστιμο σε πολίτες και συγκεκριμένα σε μια οικογένεια που βρισκόταν στην πλατεία της νέας Σμύρνης, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκομένων.

Αρχικά υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, κάποιοι εκ των οποίων νεαρής ηλικίας, με τα πνεύματα στην συνέχεια να οξύνονται και όπως φαίνεται σε δεκάδες βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε υπέρμετρη χρήση βίας με χρήση γκλοπ.

Μάλιστα οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης αντέδρασαν στις εικόνες πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της πόλης κατά της αστυνομικής βίας όπως ανέφεραν.

Μετά την πορεία που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων, ενώ έγινε και χρήση χημικών από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή της πορείας από το Α/Τ και συγκεκριμένα στο ύψος της Ε. Βενιζέλου στο Τραμ ξέσπασαν νέες συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν συγκεντρωμένες στην περιοχή.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων και διέλυσαν την αυθόρμητη διαδήλωση. Λίγο αργότερα οι δρόμοι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης άνοιξαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι ένα βίντεο από τις στιγμές που προηγήθηκαν της βίαιης σύλληψης του πολίτη στη Νέα Σμύρνη κυκλοφορεί στα social media.

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter φαίνεται κόσμος να συζητά με τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο. Ανάμεσά τους και άνδρας που φαίνεται στα υπόλοιπα βίντεο που κυκλοφόρησαν και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Διατάχθηκε ΕΔΕ από την Αστυνομία 

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για τα σημερινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη σε ανακοίνωσή της ανέφερε:
“Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.
Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.
Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook