Καιρός – ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια από Δευτέρα – Σύσταση Κικίλια: Να έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες
«Λευκά» Χριστούγεννα θα κάνουμε τουλάχιστον σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις μέρες των Χριστουγέννων.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα την Δευτέρα και την Τρίτη με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανέμους ενώ θα χιονίσει στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Αναλυτικά το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη με τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τοπικά θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κυρίως στα βορειοδυτικά.
Α. Τη Δευτέρα (23-12-2024) ισχυρές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια καταιγίδες προβλέπονται:
1. Αρχικά στα βορειοδυτικά (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος) και γρήγορα στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Το βράδυ από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
2. Από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και τη νότια). Από το μεσημέρι της Τρίτης (24-12-2024) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Β. Τη Δευτέρα (23-12-2024) τοπικά στο Ιόνιο και μετά το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι.
Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη Δευτέρα (23-12-2024) στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό, τοπικά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας που πρόσκαιρα θα είναι πυκνές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη (24-12-2024) με μειούμενη ένταση κυρίως από το μεσημέρι και μετά.
Η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλια για την επιδείνωση καιρού
«Δευτέρα και Τρίτη αναμένουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά όλης της χώρας, καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας και δυτικής Ελλάδας. Περιμένουμε, δηλαδή, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τη Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα και την Τρίτη στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι και την Κρήτη. Η σύσταση μας είναι ισχυρή, καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες εφόσον ταξιδεύετε κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Να προσέχετε και να περάσετε όμορφα τις γιορτές εσείς και οι οικογένειές σας. Χρόνια πολλά!»
Ολες οι Ειδήσεις
- Βαρδής Μαρινάκης για τη «Μεγάλη Χίμαιρα»: Οι ερωτικές σκηνές ήταν απαραίτητες, δεν έγιναν για να δούμε γυμνή την πρωταγωνίστρια (βίντεο)
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,2%, με προβάδισμα 16,8 μονάδων η ΝΔ – Από Λύση, Νίκη, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας αντλεί ψήφους η Καρυστιανού
- Bόλος – Ατρόμητος 0-3: Πτήση για οκτάδα με εμφατικό τρίποντο
- Πέθανε ο Βαλεντίνο , είδωλο της ιταλικής μόδας στα 93 του χρόνια
- Ιωάννα Τούνη: Νέες φωτογραφίες από το εντυπωσιακό πάρτι του γιού της – «Κάθε σου αγκαλιά είναι το ασφαλέστερο καταφύγιό μου»
- Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 1-3: Χωρίς φρένα οι Βοιωτοί που καλπάζουν για το ευρωπαϊκό εισιτήριο
- Ίμια: Η νύχτα που σημάδεψε την ιστορία – Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026 στις 22:30 στο ΟΡΕΝ
- Μαραθώνια συνάντηση: «Ναι» σε τεχνικές βελτιώσεις είπε ο Μητσοτάκης – Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα», δηλώνουν οι αγρότες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook