Για βλάβη στον κεντρικό κόμβο της υπηρεσίας ενημερώθηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς - Καμία ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 8/3/2021 και από ώρα 1:00 έχει σημειωθεί βλάβη στον κεντρικό κόμβο της υπηρεσίας που εξυπηρετεί την Αττική (συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας) και τη Στερεά Ελλάδα. Ζητάμε συγγνώμη από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ταλαιπωρία και σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος».

Αυτό το μήνυμα έλαβαν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, που εξαιτίας του αυστηρού lockdown είναι αναγκασμένοι να κάνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Έτσι, μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν έχουν στα χέρια τους την εκπαιδευτική πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, που χρησιμοποιείται καθημερινά στα σχολεία για την ανάθεση των εργασιών, την ανταλλαγή σχολίων και γενικότερα για όλη την εκπαιδευτική διαδικασία που δεν μπορεί να καλυφθεί μέσω Webex.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση απο το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σήμερα οι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ, καθώς τα ξημερώματα υπήρξε διακοπή ρεύματος στην Πανεπιστημιούπολη.

Σημειώνεται ότι εντός της Πανεπιστημιούπολης βρίσκεται και ο server του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διακοπή έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν εδώ και πολλές ώρες τα πανεπιστημιακά email, το eclass, τα δίκτυα πανεπιστημιακών νοσοκομείων, το ηλεκτρονικό βαθμολόγιο mystudies και πολλές άλλες λειτουργίες που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο δίκτυο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook