Ταρακουνήθηκε η Αττική από 4 μικρούς αλλά επιφανειακούς σεισμούς μέσα στη νύχτα – Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Σε Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή το επίκεντρο των μικροσεισμών που έγιναν αισθητοί σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της Αττικής καθώς 4 μικροί σεισμοί από έως 2,7 της κλίμακας Ρίχτερ μέσα σε 6 ώρες μετά τα μεσάνυχτα ξύπνησαν τους κατοίκους , σκορπίζοντας ανησυχία.
«Δεν ανησυχούμε είναι μικροί σεισμοί πάνω στο ελληνικό τόξο σε διάφορα σημεία του ελληνικού χώρου. Διατηρούν ένα μέγεθος κάτω από 4 βαθμούς Ρίχτερ», δήλωσε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.
Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 03:22 τα ξημερώματα, όταν σημειώθηκαν 2,7 Ρίχτερ με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου, ενώ η δόνηση είχε εστιακό βάθος 7,6 χιλιομέτρων.
Πολλές ήταν οι αναφορές στα social media για τον σεισμό, με αρκετούς χρήστες του Διαδικτύου να τον περιγράφουν ως πολύ μικρής διάρκειας, ενός-δύο δευτερολέπτων, αλλά ως ιδιαίτερα τρομακτικό, καθώς προηγήθηκε έντονο βουητό.
Λίγο αργότερα, στις 04:47, η ίδια περιοχή (ακριβέστερα, τρία χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου) έδωσε σεισμό μεγέθους 1,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 7,9 χιλιομέτρων.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις 07:09, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου και εστιακό βάθος μόλις 4,6 χιλιομέτρων, σημειώθηκε νέα ασθενής δόνηση, μεγέθους 1,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Τέλος στις 08:54 σημειώθηκε νέα δόνηση 2 Ρίχτερ, τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αγίας Παρασκευής, με εστιακό βάθος 8,3 χιλιομέτρων.
«Δεν ανησυχούμε», λέει ο Ευθύμιος Λέκκας
Μιλώντας στο Action 24 για τους σεισμούς στην περιοχή του Χαλανδρίου ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας , εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν ανησυχούμε είναι μικροί σεισμοί πάνω στο ελληνικό τόξο σε διάφορα σημεία του ελληνικού χώρου. Διατηρούν ένα μέγεθος κάτω από 4 βαθμούς Ρίχτερ.
Είναι μια σεισμικότητα που από τη μια πλευρά καλό είναι να υπάρχει από την άλλη ανησυχεί τους κατοίκους που είναι στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ιδίως στην Κάρπαθο είναι μέσα στο ελληνικό τόξο και υπάρχει υψηλή σεισμικότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ με 30,3% , κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ και μάχη ΠΑΣΟΚ & Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση
- Ο Χαμενεΐ και η οικογένειά του κρύβονται σε καταφύγιο βόρεια της Τεχεράνης
- Στήριξη 10 τροπολογιών από τον Γ.Αυτιά για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
- Ισραήλ: «Οι κάτοικοι της Τεχεράνης θα πληρώσουν το τίμημα” – «Χτυπήσαμε με νέο μέθοδο», λέει το Ιράν
- Νέο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν στο Ισραήλ –Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν ανακοίνωσε ο Νετανιάχου
- Γλυκερία: Εγκλωβισμένη στο Ισραήλ μαζί με άλλους Έλληνες τραγουδιστές (βίντεο)
- Βασίλης Μπισμπίκης: «Θα χορέψω ξανά ζεϊμπέκικο αν μου… τη βαρέσει, έχω την καψούρα μου και ακούω το άσμα» (βίντεο)
- Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Μας δείχνει το παιδικό δωμάτιο του γιου της – “Είναι έτοιμο μικρέ μου»(βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook