Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Υπέστη αιμορραγικό επεισόδιο και χειρουργήθηκε – Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες», σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Μακαριώτατου, μετά από έκτακτη χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση αιμορραγικού επεισοδίου
Ο 95χρονος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος νοσηλεύεται για 7η μέρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο εξέδωσε νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του που είναι κρίσιμη.
Το ανακοινωθέν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ Αναστάσιος υπεβλήθη εκτάκτως σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση αιμορραγικού επεισοδίου και μεταφέρθηκε διασωληνωμένος εκ νέου στη ΜΕΘ. Οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος νοσηλεύεται για 7η μέρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.Εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο για να αντιμετωπιστεί αιμορραγία στο γαστρεντερικό. Η επέμβαση έγινε από τον χειρουργό κ. Στέλιο Καπίρη, Διευθυντή της Γ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 18:30 και ο Μακαριώτατος θα παραμείνει στην Εντατική.
Ο Μακαριώτατος κ.κ. Αναστάσιος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό από την περασμένη Παρασκευή ( 3 ιανουαρίου 2025), όταν μεταφέρθηκε εκτάκτως στην Αθήνα από τα Τίρανα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τις 30 Δεκεμβρίου νοσηλευόταν σε κλινική των Τιράνων. Η αρχική διάγνωση ήταν εποχική ίωση.
Ωστόσο, με δεδομένη την επιβαρυμένη υγεία και την ηλικία του, η ίωση εξελίχθηκε σε λοίμωξη και εμφάνισε και αιμορραγία. Τότε, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα, όπου είχε νοσηλευθεί και κατά την περίοδο του covid και οι γιατροί στον Ευαγγελισμό, με επικεφαλής την καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, γνωρίζουν πολύ καλά το ιατρικό του ιστορικό.
Αρχικά η κατάστασή του ήταν ελεγχόμενη, η επικοινωνία του με το περιβάλλον καλή και δεν χρειάστηκε είτε να διασωληνωθεί, είτε να εισαχθεί στην Εντατική. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν τις τελευταίες ώρες και πλέον η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ελαιόλαδο σε τενεκέδες: Τι ισχύει για τη μεταφορά του μεταξύ συγγενών και φίλων – Tι αλλάζει
- Δημοσκόπηση Marc: Άνοδος ΝΔ, πτώση ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεκακομματική Βουλή
- Γιώργος Λιάνης: «Ο Χρήστος Μάστορας δεν είναι Καζαντζίδης, αλλά προσπάθησε – Είχε μητριαρχική μανία ο Στέλιος» (βίντεο)
- Λούκα Κατσέλη: Αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
- «Δεν μου λείπει η γκρίνια της, αν ζούσε τώρα δεν θα είχα παντρευτεί» λέει ο θετός γιος της Πόλυ Πάνου (βίντεο)
- Στέφανος Κασσελάκης : Θα αναλάβω την ευθύνη μου – Το πόθεν έσχες μου είναι απόλυτα διαφανές και πλήρως δηλωμένο»
- O «Πόλεμος της Τσιπούρας» στο Prime Time του ΣΚΑΪ – Απόψε στις 21:00 – Δείτε το τρέϊλερ
- ACTION 24: Ρεκόρ τηλεθέασης στον τελικό Ρεάλ- Μπαρτσελόνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας με 650.000 θεατές!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook