«Δεν πρόκειται περί απρόκλητης επιθέσεως αστυνομικού σε πολίτη» τονίζει η δικηγόρος του αστυνομικού που ξυλοκόπησε νεαρό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή.

Η Εβίτα Βαρελά υποστήριξε συγκεκριμένα πως «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επιθέσεως αστυνομικού σε πολίτη και αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε» και υπογράμμισε ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο.

«Είχε προηγηθεί ένα περιστατικό επιθέσεως κατά αυτών των αστυνομικών από το συγκεκριμένο άτομο και είναι κάτι το οποίο δεν αμφισβητείται, δεν μπορούμε δηλαδή αν βλέπουμε μεμονωμένα τα περιστατικά» είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA.

Η ίδια υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν διότι υπήρχε κάλεσμα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Όπως λέει, υπήρξε ανώνυμη κλήση για να φτάσει η αστυνομία και να κάνει ελέγχους. Αφού επιβλήθηκαν τα πρόστιμα προς τους πολίτες «με κάθε ευγένεια».

«Όταν όμως έχει προηγηθεί αξιόποινη πράξη, δεν προβλέπεται ευγενική συμπεριφορά» τόνισε η δικηγόρος του αστυνομικού.
Σύμφωνα με την Εβίτα Βαρελά, ο εντολέας της αναγνώρισε το πρόσωπο που του είχε επιτεθεί προηγουμένως και αφού αποπειράθηκε να τον συλλάβει, «έγινε χρήση αστυνομικής βίας».

Για τη συμπεριφορά του αστυνομικού, απάντησε πως θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για το πτυσσόμενο γκλομπ που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για απόσυρση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook