Βεντέτα στο Ηράκλειο: Kακουργηματικές διώξεις για απόπειρα φόνου στο ζευγάρι των ηλικιωμένων
Ο 79χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ η σύζυγός του απολογείται αύριο Τετάρτη - Δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του ζευγαριού , το θύμα ο Στέφανος Κοκολογιάννης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.
Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον 79χρονο από τον Προφήτη Ηλία που χθες πυροβόλησε δύο ανθρώπους, στοχεύοντας τον 49χρονο αδερφό του δολοφόνου του γιου του, σε μια συμπλοκή που έλαβε χώρα το 2012.
Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ με διώξεις βαρύνεται και η 80χρονη σύζυγός του που ήταν παρούσα στο ένοπλο περιστατικό και φέρεται να ωθούσε το σύζυγό της να πυροβολήσει. Συγκεκριμένα της ασκήθηκε δίωξη για απλή συνέργεια με ψυχική συνδρομή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Οι δυο τους οδηγήθηκαν και στην ανακρίτρια Ηρακλείου, από όπου πήραν προθεσμία να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης η 80χρονη γυναίκα και το πρωί της Πέμπτης ο 78χρονος.
Αμέσως μετά τη διαδικασία, σύμφωνα με το neakriti.gr ο δικηγόρος του Γ. Ξυδάκη, κ. Μιχάλης Σφακιανάκης, δήλωσε ότι δεν έχει δικογραφία στα χέρια του για να σχολιάσει το οτιδήποτε, ενώ, όπως είπε, ελπίζει ο θόρυβος να σταματήσει γιατί «μόνο ζημιά μπορεί να κάνει και κυρίως δεν βοηθάει στην αποκάλυψη καμίας αλήθειας».
Σύμφωνα με τον συνήγορο του Στέφανου Κοκολογιάννη, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφριά στο χθεσινό επεισόδιο, ο ίδιος «δεν θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας» και εφόσον κριθεί συμπληρωματικά η υπόθεση θα πει ότι «δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη» του κατηγορουμένου.
Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, «η επιθυμία του είναι να τα αφήσει όλα πίσω του, «παρά το γεγονός ότι εντός τεσσάρων ετών ήδη από τις 24 Μαΐου του 2021 είναι η δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του. Αυτό δείχνει μία συγχωρητική διάθεση», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του Στέφανου Κοκολογιάννη.
«Εγώ τις διαφορές μου δεν τις λύνω στα δικαστήρια», είπε χθες στην ΕΡΤ το θύμα της επίθεσης, ενώ περιέγραψε ότι ο 78χρονος τον παρακολουθούσε με σκοπό να τον πυροβολήσει και τον ακολούθησε μέσα στο κατάστημα των ζωοτροφών, όπου άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως και ενώ μέσα βρίσκονταν τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ταρέμι από την… άσπρη βούλα έσωσε τον βαθμό για τον Ολυμπιακό
- ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Ράγισαν καρδιές στην άνετη νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά»
- Ελένη Βουλγαράκη: Ξεσπά κατά του Δημήτρη Παπανώτα – «Ντροπιαστικό να εκφράζεις μισογυνιστικές απόψεις»
- Νέα Πέραμος: Εντοπίστηκε η σορός 27χρονου σε ρέμα – Τον είχαν απαγάγει έξω από σπίτι στην Ελευσίνα – Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή
- Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0: Με την αύρα των νέων και αργεντίνικο χρώμα!
- Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1: «Χόρεψε» στη βροχή με Παλάσιος και επέστρεψε στις νίκες στη Super League
- Θοδωρής Μαραντίνης: Το τέλος των Onirama και η απόφαση να διαγράψει όλες τις φωτογραφίες του στο Instagram (βίντεο)
- Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Πέτρο Φιλιππίδη: Δεν είμαι εκκλησία για να συγχωρέσω κανέναν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook