Σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου – Την Πέμπτη στα Τίρανα η κηδεία του (βίντεο)

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας η θεία λειτουργία και το τρισάγιο. Στα Τίρανα την Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία κατόπιν επιθυμίας του Αρχοεπισκόπου Αναστάσιου – Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου ο Μητροπολίτης Κορυτσάς
Θεία Λειτουργία ενώπιον του σκηνώματος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, που εκοιμήθη το Σάββατο, σε ηλικία 95 ετών, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Στη συνέχεια ο ίδιος, ιδιαίτερα συγκινημένος, κατευθύνθηκε προς το φέρετρο και ασπάστηκε το σκήνωμα τους Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου.
Παρόντες ήταν ο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Στο τρισάγιο παρευρέθηκαν επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Φρέντης Μπελέρης, ο Νότης Μηταράκης, η Αθηνά Λινού, ο Φρέντι Μπελέρης, ο Πύρρος Δήμας, κ.ά.
Επόπτης του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου εκλέχτηκε ο Mητροπολίτης Κορυτσάς, Ιωάννης. Την απόφαση έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας σε έκτακτη συνεδρίαση το πρωί του Σαββάτου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μητροπολίτης Κορυτσάς, Ιωάννης, ήταν επιλογή του Αναστασίου για να τον διαδεχτεί. Πρόκειται για ιεράρχη που είναι αλβανόφωνος.
Όλες οι λεπτομέρειες για το τελετουργικό
Η σορός του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Το πρωί της Τρίτης (28.1.2025), το σκήνωμα θα αναχωρήσει οδικώς από την Ελλάδα, μέσω του συνοριακού σταθμού Κακαβιά. Στις 16:00, το σκήνωμα θα υποδεχτεί η Ιερά Σύνοδος προ του Καθεδρικού Ναού «Αναστάσεως του Χριστού» στα Τίρανα.
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου θα τελεστεί την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα, με την παρουσία πλήθους πιστών, εκπροσώπων της Εκκλησίας και της πολιτείας. Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα δίνοντας την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να αποτίσει φόρο τιμής.
Ολες οι Ειδήσεις
- Νέο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν στο Ισραήλ –Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν ανακοίνωσε ο Νετανιάχου
- Γλυκερία: Εγκλωβισμένη στο Ισραήλ μαζί με άλλους Έλληνες τραγουδιστές (βίντεο)
- Βασίλης Μπισμπίκης: «Θα χορέψω ξανά ζεϊμπέκικο αν μου… τη βαρέσει, έχω την καψούρα μου και ακούω το άσμα» (βίντεο)
- Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Μας δείχνει το παιδικό δωμάτιο του γιου της – “Είναι έτοιμο μικρέ μου»(βίντεο)
- Οι αναρτήσεις των celebrities για την Γιορτή του Πατέρα
- Άρης Μουγκοπέτρος: Αγκαλιά με την κούκλα σύζυγο του – Το νόημα στη ζωή μου…»
- Τραγωδία στη Ρόδο: Πνίγηκε κοριτσάκι 3 ετών σε πισίνα – Ήταν σε παιδικό πάρτι – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης
- Γυναίκες σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα στο «Prime Time» του ΣΚΑΪ – Στις 16 Ιουνίου στις 00.00 – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook