Σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου – Την Πέμπτη στα Τίρανα η κηδεία του (βίντεο)
Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας η θεία λειτουργία και το τρισάγιο. Στα Τίρανα την Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία κατόπιν επιθυμίας του Αρχοεπισκόπου Αναστάσιου – Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου ο Μητροπολίτης Κορυτσάς
Θεία Λειτουργία ενώπιον του σκηνώματος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, που εκοιμήθη το Σάββατο, σε ηλικία 95 ετών, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Στη συνέχεια ο ίδιος, ιδιαίτερα συγκινημένος, κατευθύνθηκε προς το φέρετρο και ασπάστηκε το σκήνωμα τους Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου.
Παρόντες ήταν ο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Στο τρισάγιο παρευρέθηκαν επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Φρέντης Μπελέρης, ο Νότης Μηταράκης, η Αθηνά Λινού, ο Φρέντι Μπελέρης, ο Πύρρος Δήμας, κ.ά.
Επόπτης του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου εκλέχτηκε ο Mητροπολίτης Κορυτσάς, Ιωάννης. Την απόφαση έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας σε έκτακτη συνεδρίαση το πρωί του Σαββάτου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μητροπολίτης Κορυτσάς, Ιωάννης, ήταν επιλογή του Αναστασίου για να τον διαδεχτεί. Πρόκειται για ιεράρχη που είναι αλβανόφωνος.
Όλες οι λεπτομέρειες για το τελετουργικό
Η σορός του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Το πρωί της Τρίτης (28.1.2025), το σκήνωμα θα αναχωρήσει οδικώς από την Ελλάδα, μέσω του συνοριακού σταθμού Κακαβιά. Στις 16:00, το σκήνωμα θα υποδεχτεί η Ιερά Σύνοδος προ του Καθεδρικού Ναού «Αναστάσεως του Χριστού» στα Τίρανα.
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου θα τελεστεί την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα, με την παρουσία πλήθους πιστών, εκπροσώπων της Εκκλησίας και της πολιτείας. Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα δίνοντας την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να αποτίσει φόρο τιμής.
Ολες οι Ειδήσεις
- Χριστίνα Μπόμπα: Η εντυπωσιακή μεταμφίεση για το Halloween – Φωτογραφίες
- Σαλαμίνα: Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι και σκότωσαν 75χρονη γυναίκα – Τη βρήκε νεκρή η κόρη της
- «Chef στην κουζίνα σας»: Στριφτάρια με σφολιάτα, πιπεριές και τυριά,σπιτικά ζυμαρικά και βελούδινο σοκολατένιο σουφλέ
- Στην αγκαλιά του Φάνη: Σάκης Τανιμανίδης και Ευτύχης Μπλέτσας, δύο ξεχωριστοί ταξιδιώτες – Απόψε στις 23:50 στον ΣΚΑΪ
- Καλαμάτα: Ροτβάιλερ κατασπάραξε τον ιδιοκτήτη του – Αστυνομικός σκότωσε τον σκύλο – Σοκαριστικό βίντεο
- Επίθεση Κασσελάκη στον Μπέο: Δεν μας απασχολεί τι κάνει στην τουαλέτα του ο απόπατος της κοινωνίας (βίντεο)
- Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Νεκρό 10χρονο κορίτσι που κατέρρευσε στο προαύλιο του σχολείου του
- Ο Μητσοτάκης στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, κ. Συμεών – «Εθνικό καθήκον μας το ενδιαφέρον για τη Μονή» (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook