Χρειάστηκαν πέντε μέρες στον ΕΟΔΥ για να δει τις εικόνες του κορωνοπάρτι στην Helexpo… να μετρήσει τους συνωστισμένους… να τους ταυτοποιήσει… κι εντέλει να αποφασίσει να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση πως στελέχη του συμμετείχαν στη μάζωξη.

«Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ.»

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, το κορωνοπάρτι έλαβε χώρα στην παλιά απόθηκη της Helexpo στο Μαρούσι.

Οι παρευρισκόμενοι ξεπερνούσαν τους 14 ωστόσο, παύθηκαν από τα καθήκοντα τους μόνο οι 4.

«Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.»

Είχε προηγηθεί η οργισμένη ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά, με την οποία ξεκαθάριζε πως ουδέποτε εργαζόμενοι της πολιτικής προστασίας συμμετείχαν στο πάρτι.

«Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή δεν υπάρχει από εργαζόμενους ή στελέχη της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη. Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι όσοι απαράδεκτα είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Υφυπουργείο μας.»

Μία μέρα μετά κι ενώ το βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου επί πέντε 24ωρα, η διοίκηση του ΕΟΔΥ, ανέλαβε τελικά την ευθύνη.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει: «Το γεγονός ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν ξέρει τι συμβαίνει στο κτίριο του υπουργείου του και οι υπηρεσίες του κ. Αρκουμανέα, υπεύθυνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εμβολιασμό, κάνουν κορωνοπάρτι στο εμβολιαστικό κέντρο που συγκεντρώνονται χιλιάδες ηλικιωμένοι καθημερινά, δεν το λες και σοβαρή και υπεύθυνη στάση.»

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Αρκουμανέα που κρύβεται από προχθές.

Οι 4 εν λόγω συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν παυθεί ήδη από τα καθήκοντα τους.

Δίπλα στην είσοδο της κινητής ομάδας του ΕΟΔΥ, πάνω στον δρόμο, βρίσκεται η ταράτσα του κτιρίου που στεγάζει μεταξύ άλλων τον ΕΟΔΥ κι έγινε την Τσικνοπέμπτη κορωνοπάρτι με πάνω από 10 άτομα να συνωστίζονται.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΟΔΥ, κ. Γιώργος Δελλής, τόνισε πως: «έχουμε να κάνουμε με ένα κτίριο που φιλοξενεί πολλαπλές υπηρεσίες, αποτελεί έδρα της ομάδας διαχείρισης των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Δεν αποτελεί ένα υπηρεσιακό κτίριο του ΕΟΔΥ».

«Μας έχει δυσκολέψει όλους στο να μπορέσουμε να διακρίνουμε πρόσωπα και χαρακτηριστικά για να μπορέσω να μιλήσω για συναδέλφους. Δεν αποκλείεται να είναι μέλη από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Το περιστατικό έγινε στο τέλος της βάρδιας θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε.», πρόσθεσε.

«Αυτές οι εικόνες δεν είναι σωστές, αντιλαμβάνομαι την λανθασμένη εικόνα που μπορεί να δίνεται. Η τήρηση των μέτρων είναι βασική μας προτεραιότητα. Αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει, είμαστε έτοιμοι να τιμωρηθούν».

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook