Δις ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου – Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση των θυγατέρων της Ίριδας και Μαλένας

Δις ισόβια είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση καταπέλτη Εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης και για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της
Ομόφωνα ένοχη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, της Ίριδας και της Μαλένας, κρίθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά από πολύμηνη διαδικασία . Της επιβλήθηκε η ανώτερη των ποινών δις ισόβια για τους θανάτους των δύο θυγατέρων της. Πριν από ένα χρόνο η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη και για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας και της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Συγκεκριμένα, δικαστές και ένορκοι, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Βασιλικής Δημόπουλου, κήρυξαν ομόφωνα ένοχη την 36χρονη μητέρα από την Πάτρα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε την απόφαση δίχως να αντιδράσει.
Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκδόθηκε έπειτα από μια μαραθώνια αποδεικτική διαδικασία που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο. Στο ακροατήριο κατέθεσαν, κατά τη διάρκεια των περίπου 80 συνεδριάσεων, περίπου 50 μάρτυρες, ανάμεσά τους πολλοί ιατροδικαστές, γιατροί και νοσηλευτές.
Η 36χρονη μητέρα από την Πάτρα, κατά την απολογία της στο ακροατήριο, αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν θα έκανε κακό στα παιδιά της. «Καλή μάνα μπορεί να μην υπήρξα, δολοφόνος των παιδιών μου όμως δεν είμαι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 13 Απριλίου 2019, μέσα στο νοσοκομείο, έφραξε την αναπνοή της Μαλένας, η οποία νοσηλευόταν με διάγνωση ιάσιμης λευχαιμίας. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, η 36χρονη φέρεται να δολοφόνησε, πάλι μέσω ασφυξίας, την έξι μηνών Ίριδα, ενώ το βρέφος κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας.
Να σημειωθεί ότι η 36χρονη έχει ήδη καταδικαστεί από άλλο δικαστήριο για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, και εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπόθεση αυτή.
Σήμερα στο δικαστήριο βρίσκονται οι γονείς και η αδελφή της κατηγορούμενης, όπως επίσης και ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της, Μάνος Δασκαλάκης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Συνεργασία του Atlantic Council με τον Όμιλο Antenna
- Τέμπη: Πρόταση 996 σελίδων με 36 κατηγορουμένους από τον εισαγγελέα Εφετών της Λάρισας – Σφοδρές αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων
- Υβόννη Μπόσνιακ – Αντώνης Ρέμος: Το τρυφερό βίντεο για τα 7 χρόνια γάμου
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πωλείται το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη Στησιχώρου για 4 εκατ. ευρώ – Πλάνα από το διαμέρισμα
- Λάκης Λαζόπουλος: Σε μία παράσταση η μητέρα μου έβγαλε τη φωτογραφία του πατέρα μου να με ακούσει και αυτός
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ο “κοριός” στο σαλόνι του σπιτιού του – «Οι κάμερες ήταν συνδεδεμένες με άγνωστα emails»
- Τόκιο 2025: Συγκλονιστικός ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το αργυρό με άλμα στα 6 μέτρα – Ανίκητος ο Ντουπλάντις με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)
- Ελένη Βουλγαράκη για Φώτη Ιωαννίδη: Ο στόχος μου είναι να είμαι όσο πιο κοντά του γίνεται
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook