Ληστεία τράπεζας στην Αιτωλοακαρνανία: Με «άρωμα» τρομοκρατίας – Κλεμμένες οι δύο μηχανές των δραστών – Βίντεο – ντοκουμέντο από τη διαφυγή τους
Βρέθηκαν οι μηχανές με τις οποίες διέφυγαν οι δράστες. Κλεμμένη από την Αθήνα πρόσφατα η μία από τις μηχανές. Άφαντοι οι δράστες
Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως το Live News για την ένοπλη ληστεία τράπεζας στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας.
Η ληστεία με λεία 200.000 σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί. Οι δύο δράστες μπήκαν με περούκες και χειρουργικές μάσκες στα πρόσωπά τους κι ακινητοποίησαν με τα όπλα που κρατούσαν τους 6 υπαλλήλους και τους 7 πελάτες που βρίσκονταν μέσα.
Οι δράστες τους οδήγησαν στον χώρο του χρηματοκιβωτίου και τους κράτησαν εκεί μέχρι να καταφέρουν να το ανοίξουν. Μέσα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρχαν 200.000 ευρώ, που κατέληξαν στα χέρια των ληστών.
Η διευθύντρια της τράπεζας ρίσκαρε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο. Πρόλαβε να πατήσει το κουμπί του συναγερμού και λίγο αργότερα πληκτρολογούσε εσκεμμένα λάθος κωδικό στο χρηματοκιβώτιο.
Όταν όμως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια, υπάκουσε στις εντολές των ληστών. Το πρώτο περιπολικό έφτασε έξω από την τράπεζα, 37 λεπτά μετά την ενεργοποίηση του σιωπηλού συναγερμού.
Οι δράστες με τα χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο, πήραν το δρόμο της εξόδου. Απομακρύνθηκαν με μια μηχανή που είχαν αφήσει έξω από την τράπεζα και οι μέχρι στιγμής έρευνες για τον εντοπισμό τους, παραμένουν άκαρπες.
Το MEGA φέρνει στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή των δραστών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο ληστές είχαν τοποθετήσει τη μηχανή παρκαρισμένη σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε κάμερα και στη συνέχεια διέφυγαν, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», την προηγούμενη ημέρα είχε διαπιστωθεί ότι οι δράστες, τρεις συνολικά, με δύο μοτοσικλέτες κατόπτευαν την τράπεζα φορώντας κράνη κι όταν ρωτήθηκαν τον λόγο που βρίσκονταν στο σημείο, ανέφεραν ότι χάθηκαν. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο μηχανές που χρησιμοποιήθηκαν για την ένοπλη ληστεία εντοπίστηκαν και ήταν κλεμμένες από την Αθήνα
Συγκεκριμένα, η κλοπή του οχήματος πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου από την Αθήνα, γεγονός που μαρτυρά ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο.
Παράλληλα, σημειώνεται πως οι ληστές χρησιμοποιούσαν σύστημα ενδοεπικοινωνίας.
Την υπόθεση ανέλαβε το ελληνικό FBI καθώς η μεθοδολογία των δραστών ξυπνάει μνήμες από παλαιότερη ληστεία στην περιοχή με άρωμα τρομοκρατίας.
Η τράπεζα που μπήκε στο στόχαστρο είχε στείλει μήνυμα σε πελάτες της, πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα παρέμενε κλειστή, για μια σειρά από έργα.
Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό να υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης των δραστών, σε περίπτωση που οι δύο ληστές, συναντούσαν εμπόδια.
Όπως ανέφεραν υπάλληλοι και πελάτες, δεν αντιστάθηκε κανείς την ώρα της ένοπλης ληστείας. Όλοι έκαναν αυτά που ζητούσαν οι δράστες, ώστε να μην υπάρξουν θύματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται, με το υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας τόσο μέσα όσο και έξω από την τράπεζα να αναλύεται καρέ – καρέ, ενώ οι δύο κλεμμένες μηχανές που χρησιμοποίησαν οι ληστές εντοπίστηκαν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στη Χίο: Προφυλακίστηκε ο Μαροκινός που κατηγορείται ως διακινητής μεταναστών, αρνήθηκε ότι ήταν ο χειριστής του σκάφους – «Ήταν και ο ίδιος μεταφερόμενος», είπαν οι δικηγόροι του (βίντεο)
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1:Ο Ουκάκι χάρισε “τρίποντο” στον Ατρόμητο στο ντεμπούτο του
- Αστέρας Aktor – Βόλος 2-0: Μπαρτόλο x2 και ανάσα!
- H «Καθημερινή της Κυριακής»
- ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός 1-4: Απίστευτο «διπλό» για την ομάδα του Αγρινίου στη Super League
- Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: Μίλησα για εισβολές και όχι για εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Νεφέλη Τίτα: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια Ιατρικής που ήταν σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook