Η Εβίτα Βαρελά, η δικηγόρος του αστυνομικού που κατηγορείται ότι βιαιοπράγησε αναίτια κατά του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή μιλά στο bigpost και σημειώνει πως οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν δεχθεί επίθεση νωρίτερα:

«Κανένας αστυνομικός δεν έχει λόγο να προβαίνει σε πράξεις επιβολής με την άσκηση σωματικής βίας εκτός αν έχει δεχθεί προηγουμένως επίθεση. Οι ομάδες Διας με επικεφαλής τον εντολέα μου δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και προέβησαν σε συλλήψεις των δραστών ένας εκ των οποίων διέφυγε και πρόκειται για το πρόσωπο «θύμα- δράστη».

Όπως ορίζεται στον ΚΠΔ προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα κάθε αστυνομικό όργανο έχει υποχρέωση να συλλάβει το δράστη. Η επαλήθευση ότι ο συλληφθείς διέπραξε ή δεν διέπραξε το έγκλημα γίνεται μεταγενέστερα της συλλήψεώς του».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τώρα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης:

«Το δε μέτρο και το όριο εντός του οποίου είναι επιτρεπτή η άσκηση αστυνομική βίας κατά τη στιγμή της σύλληψης θα διερευνηθεί από την δικαιοσύνη, συνεπώς θα πρέπει να διερευνηθεί αν ο δράστης ήταν επιθετικός είτε προέβαλε αντίσταση κατά της αρχής.

Ομοίως θα διερευνηθεί στο πλαίσιο της ΈΔΕ και της προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία, τι είδους συμπεριφορά είχαν δεχθεί οι αστυνομικοί αμέσως πριν από τους συλλαμβανόμενους και κατά πόσο ήταν αναγκαίο να κάνουν χρήση βίας για να ολοκληρωθεί η σύλληψη και να μην αποδράσουν.

Προς το παρόν υποβλήθηκε αναφορά του αστυνομικού οργάνου ενώπιον των Αρχών και ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook