Η ελληνική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση τουλάχιστον 10 ακόμη ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο ή χούλιγκαν, που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού την Τρίτη το βράδυ στη Νέα Σμύρνη.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για δύο τρεις από αυτούς ενώ κλειδί θεωρούνται οι τηλεφωνικές κλήσεις τα ευρήματα κινητά των ήδη συλληφθέντων και άλλα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής η ελληνική αστυνομία έχει συλλάβει τέσσερα άτομα από τους οποίους ο ένας ανήκε στον αναρχικό χώρο και οι άλλοι τρεις είναι φανατικοί οπαδοί των ομάδων.

Ο ένας από αυτούς είναι ο 30χρονος ελληνοιρακινός εργαζόταν σε αποθήκη μεγάλης εταιρείας στη Μαγούλα και ήταν αυτός που σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε αυτό το περιβόητο σπριντ και έριξε τον αστυνομικό από την υπηρεσιακή του μοτοσυκλέτα.

Ο 30χρονος είχε συλληφθεί την 1η Ιουλίου 2018 για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς και είχε οδηγηθεί τότε στο αστυνομικό τμήμα Μάνδρας. Ο εντοπισμός του έγινε με βάση την κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα ότι ήταν αυτός που όρμησε στον αστυνομικό. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο 30χρονος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι αυτός που τον κατονόμασε είναι συγγενής του που βρέθηκε συμπτωματικά στη Νέα Σμύρνη.

Αναφέρει ότι ο συγγενής που τον υπέδειξε έχουν προσωπικές και οικογενειακές διαφορές. Υποστήριξε τουλάχιστον αρχικά ότι ποτέ δεν πήγε στη Νέα Σμύρνη και ότι τις κρίσιμες ώρες βρισκόταν στην αποθήκη του καταστήματός του και μετά πήγε σε γήπεδο μπάσκετ της περιοχής για να παίξει.

Οι τρεις άλλοι εντοπίστηκαν μετά από λάθη που διέπραξαν στη διάρκεια της επίθεσης. Ο ένας εκ των τριών έχασε το πορτοφόλι του την ώρα της επίθεσης και εντοπίστηκε.

Οι άλλοι δύο όμως φαίνεται να γνωρίζονται μεταξύ τους έχουν κάνει και αυτοί σύμφωνα με την αστυνομία σημαντικό λάθος πιθανόν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους και σε άλλο σημείο που εκμεταλλεύτηκε ελληνική αστυνομία.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων ο 23χρονος κι ανήκει σε ομάδα αναρχικών που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2018 και έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 30 επιθέσεις και ακτιβιστικές ενέργειες σε γραφεία βουλευτών, ενώ συμμετέχει σε κινητοποίηση για την απεργία του δημήτρη κουφοντίνα.

Μέλη της ομάδας είχαν αναγγείλει ότι θα συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη και συμπληρώνει ότι σε κείμενο που ανήρτησαν πριν από λίγες ώρες αναφέρονται σε απαγωγή του 23χρονου από αντιτρομοκρατική μιλώντας για αναίτια σύλληψη.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook