Σεισμός 4,8R στον Κορινθιακό ταρακούνησε και την Αττική: «Ευαίσθητη ζώνη με υψηλή σεισμικότητα η περιοχή, θέλει προσοχή»

Ο σεισμός των 4,8R έγινε αισθητός και στην Αττική λόγω της κατευθυντικότητας των σεισμικών κυμάτων σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.
Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε έξι λεπτά μετά τις τρεις τα ξημερώματα στον Κορινθιακό κόλπο. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική.
Σύμφωνα με Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου και είχε εστιακό βάθος 13,5 Χλμ.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, «ο σεισμός σημειώθηκε στην είσοδο του Κορινθιακού που είναι ενεργή τεκτονική δομή και δίνει τέτοιους σεισμούς».
«Λόγω του τεκτονικού δυναμικού, επιτηρούμε προσεκτικά την περιοχή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά θέλει παρακολούθηση επειδή ο Κορινθιακός είναι μια περιοχή υψηλής σεισμικότητας» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 16,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Αττικής, στην Πάτρα, στο Ναύπακτο, το Ναύπλιο κ.α. με τον κ. Λέκκα να εξηγεί ότι η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα λόγω «της κατευθυντικότητας των σεισμικών κυμάτων».
Ολες οι Ειδήσεις
- Το Happy Traveller στη Σκύρο – Κυριακή 20 Ιουλίου στις 16.40, στον ΣΚΑΪ
- Στάθης Σχίζας: Η βραδινή έξοδος στη Μύκονο με τη Cinderella – «Είμαστε φίλοι» (βίντεο
- Πέτρος Φιλιππίδης: «Αν δεν τον είχε ξυπνήσει η γειτόνισσα, θα είχε καεί μέσα στο σπίτι του», είπε ο δικηγόρος του
- Καιρός – Κολυδάς: Καύσωνας με διάρκεια και ένταση – Τσατραφύλλιας: Κουράγιο έχουμε ζήσει και χειρότερα
- ACTION 24: Η Έλενα Παπαβασιλείου καλεσμένη στο «Vitality» της Κυριακής
- Πέτρος Κουσουλός: Αυλαία για την εκπομπή του στο Open – Η ανακοίνωση του σταθμού για το τέλος της συνεργασίας τους
- Δίκη για δολοφονία Κυριακής Γρίβα: «Πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά το άδικο το αντιλαμβάνεται» κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου
- Κάηκε το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Καλά στην υγεία του ο ηθοποιός που βρισκόταν μέσα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook