Οι προσαγωγές αφορούν 5 Τούρκους από τη Θεσσαλονίκη και έναν από Κομοτηνή για πιθανή εμπλοκή τους στην επίθεση κατά των πρακτόρων της ΕΥΠ.

Σε έξι προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένοπλη επίθεση που δέχτηκαν στελέχη της ΕΥΠ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη μια επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Γινόταν παρακολούθηση τριών ανδρών, οι οποίοι φαίνεται ότι ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα της Τουρκίας και μάλιστα έχουν ένοπλη δράση τόσο στη γειτονική χώρα όσο και στην Ελλάδα.

Οι τρεις Τούρκοι σταμάτησαν με ένα ασημί τζιπ και ξένες πινακίδες στο πρατήριο για να βάλουν βενζίνη. Το αυτοκίνητο, αλλά και μία μηχανή, με τους άντρες της ΕΥΠ, οι οποίοι τους παρακολουθούσαν σταμάτησε λίγο πιο μακριά. Μόλις ο Τούρκος οδηγός τους αντιλήφθηκε , αμέσως κινήθηκε προς το μέρος τους. Πλησίασε το αυτοκίνητό τους, έβγαλε όπλο από τη ζώνη και άρχισε να πυροβολεί. Το όχημα με τα στελέχη κατάφερε να διαφύγει και να μην υπάρξει τραυματισμός από τους πυροβολισμούς. Ο Τούρκος στη συνέχεια έτρεξε προς το αυτοκίνητό του, έβαλε μπρος και το ασημί τζιπ εξαφανίστηκε.

Οι δράστες πυροβόλησαν έξω από το πρατήριο και από θαύμα δεν τραυματίστηκαν τα στελέχη της ΕΥΠ ή διερχόμενοι πολίτες.

Από εκείνη την ώρα και μετά είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση τόσο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών όσο και των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ. ΑΣ, καθώς το όχημα δεν έχει βρεθεί ακόμα. Σημειώνεται πως στο σημείο των πυροβολισμών εντοπίστηκαν 3 κάλυκες από πιστόλι των 9mm.

Για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, εξετάζεται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή .

Το περιστατικό θεωρείται σοβαρό και εντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες στη δράση της τουρκικής μαφίας που ευθύνεται  για δολοφονίες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook