Ο κακοποιός ετοιμαζόταν να διαφύγει στην Βουλγαρία. Αρχικά εντοπίστηκε το ασημί τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι τρείς Τούρκοι. Πως έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης κατάφεραν και εντόπισαν τον έναν από τους τρείς Τούρκους μαφιόζους που άνοιξαν πυρ πριν μερικές μέρες εναντίον πρακτόρων της ΕΥΠ που τους παρακολουθούσαν, στους ‘Αραβες της Θέρμης.

Ο Τούρκος κακοποιός και οι συνεργοί φέρονται να είναι μέλη της συμμορίας Daltons η οποία δρα στην Τουρκία και έχει επεκτείνει την εγκληματική της δράση και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Όπως είπε το πρωί στο ACTION24 ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής Γ. Καλλιακμάνης ο Τούρκος συνελήφθη σε ένα χωριό στη Ροδόπη κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου είχε βρεί ένα σπίτι και κρυβόταν μέχρι να καταφέρει προκειμένου να διαφύγει στη Βουλγαρία.

Συνολικά σύμφωνα με τον Γ. Καλλιακμάνη πάνω από 32 συμμορίες Τούρκων μαφιόζων δρούν στην Ευρώπη κάνοντας εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Πολλοί από τους Τούρκους , μέλη εγκληματικών οργανώσεων , έρχονται και στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο. Η ΕΥΠ μάλιστα τους παρακολουθεί καθώς είναι γνωστές οι παράνομες δραστηριότητες τους, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι να κάνουν και κατασκοπεία.

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης αρχικά εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Ασπροβάλτας και το ασημί τζιπ με το οποίο διέφυγαν την περασμένη Τρίτη οι τρεις Τούρκοι μαφιόζοι.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση με την συνδρομή και των ΕΚΑΜ, στο χωριό της Ροδόπης που κατέληξε στη σύλληψη του Τούρκου , ο οποίος έπεσε αμαχητί καθώς αιφνιδιάστηκε.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και οι άλλοι δύο Τούρκοι μαφιόζοι, που την περασμένη Τρίτη ήταν παρόντες στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά των πρακτόρων της ΕΥΠ, όταν αντιλήφθηκαν ότι τους παρακολουθούσαν. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι στην περιοχή της Ροδόπης κρύβονται και οι άλλοι δύο συνεργοί του και γίνονται εκτεταμένες έρευνες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι Τούρκοι μαφιόζοι πιθανολογείται ότι όταν άνοιξαν πυρ δεν ήξεραν ότι είχαν να κάνουν με πράκτορες της ΕΥΠ αλλά νόμιζαν ότι ήταν μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook