Συγκλονίζει η γιατρός της Ιωάννας: «Έχει δύναμη και στηρίζει και εμάς» (video)
«Υπέστη καταστροφή σε πολύ μεγάλη έκταση και βάθος. Έχει δουλειά μπροστά της. Για αποκατάσταση και αισθητική και λειτουργική».
Την δύναμη ψυχής που δείχνει η Ιωάννα που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι πέρυσι τον Μάιο αλλά και το δρόμο που έχει να διανύσει μέχρι την αποκατάσταση των εγκαυμάτων της περιέγραψε η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, στο «Πάμε Δανάη!».
«Ψυχολογικά, η Ιωάννα έκανε απίστευτη δουλειά με ψυχολόγους και ψυχιάτρους, που συνεχίζεται. Έχει μια πολύ σταθερή βάση χαρακτήρα που στηρίζει ακόμα και εμάς. Αυτό που περνάει είναι αδιανόητο. Όμως έχει στο πλευρό της πολύ κόσμο» σημείωσε η πλαστική χειρούργος, διευθύντρια Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Θριάσιο.
«Η Ιωάννα είναι εκεί, στρατιώτης, πηγαίνει στις μετρήσεις, συμμετέχει, βοηθά λέει τη γνώμη της. Είναι παρούσα και ενεργή» πρόσθεσε και μίλησε για το δέσιμο που απέκτησε με την Ιωάννα:
«Κάνω τη δουλειά μου. Αλλά σε αυτά τα περιστατικά αναγκαστικά δημιουργείται δεσμός, γιατί ζούμε καθημερινά ο ένας με τον άλλον. Και έχουμε ανάγκη να στηρίζω τους ασθενείς μου και να με στηρίζουν. Και με την Ιωάννα ήταν καταπληκτικό το πόσο βοήθησε».
Σύμφωνα με την κ. Καλοφώνου η Ιωάννα έχει να διανύσει ακόμα μακρύ δρόμο ως προς την αποκατάστασή της. «Τελειώσαμε το πρώτο κομμάτι, να σώσουμε τη ζωή της, να επουλώσουμε τα τραύματά της, να κλείσουν οι μεγάλες πληγές που είχε σε όλο το σώμα, όχι μόνο στο πρόσωπο. Υπέστη καταστροφή σε πολύ μεγάλη έκταση και βάθος. Έχει δουλειά μπροστά της. Για αποκατάσταση και αισθητική και λειτουργική».
Η γιατρός, εξήγησε τι είναι η μάσκα που φοράει η Ιωάννα, η οποία δημοσιεύτηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό.
«Είναι σκληρή μάσκα που πιέζει τις μετεγκαυματικές ουλές, να γίνουν πιο λείες, να μην είναι φουσκωμένες, να βελτιωθεί το χρώμα τους και να μειωθούν τα τραβήγματα που προκαλούν οι ουλές. Πρέπει να τη φορά όσο μπορεί περισσότερο τη μάσκα» εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι η Ιωάννα φοράει στο σώματα της πιεστικά ενδύματα.
Στο ερώτημα εάν μετά την αποκατάσταση η Ιωάννα θα δει το πρόσωπό της όπως ήταν, η γιατρός ήταν ξεκάθαρη. «Όχι. Ακόμα και αν σαν εικόνα, αρχίσει να μοιάζει, να είναι εικόνα αποδεκτή, η ποιότητα του δέρματος θα είναι υπολοιπόμενη, γιατί δεν θα είναι φυσιολογικό δέρμα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Επαναφορά 13ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης σύνταξης – Κατάργηση 13ωρου, κίνητρα για 4ήμερη εργασία – Οι 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
- Ηρακλής – Ατρόμητος 1-1: Μια ανάσα από την ανατροπή ο Γηραιός, ακυρώθηκε γκολ του Μάρκες στο 90+4′
- Γιώργος Μαζωνάκης: Σε «λαϊκή αγρυπνία» στη Νίκαια η σορός του από το απόγευμα της Κυριακής – Τη Δευτέρα η κηδεία
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Η «Realnews» της Κυριακής
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 0-1: Κρητική μπαλωθιά στο ντεμπούτο του Ιμανόλ και… αποθέωση για Μεντιλίμπαρ!
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook