Ελευσίνα: Με 3 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν οι 150 Έλληνες από το Ισραήλ – «Ήταν μια κόλαση» (βίντεο)
Με τις ίδιες πτήσεις ήρθαν στην Αθήνα πολίτες ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών. Ανάμεσα τους η Γλυκερία και οι άλλοι τραγουδιστές
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 150 Έλληνες στο Ισραήλ.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης έφθασαν στην Ελλάδα τα C-130 που μετέφεραν τους εγκλωβισμένους μέχρι πρότινος Έλληνες πολίτες στο Ισραήλ. Μεταξύ αυτών ήταν και διάσημοι καλλιτέχνες όπως η Γλυκερία, ο Αλέκος Ζαζόπουλος, η Βασιλική Νταντά.
Τρία ήταν τα μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που τους μετέφεραν. Οι Έλληνες πολίτες πήγαν οδικώς στην Αίγυπτο και σήμερα αεροπορικώς ήρθαν στην Ελλάδα.
Τα δύο πρώτα μεταγωγικά C-27 έφτασαν λίγα λεπτά πριν από τις 4, ενώ το τρίτο C-130 έφτασε στις 4:35 τα ξημερώματα.
Από το πρωί βρέθηκαν στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, 4 πούλμαν με σκοπό να παραλάβουν τους ταξιδιώτες και να τους μεταφέρουν στην Φιλελλήνων στο Σύνταγμα για να βρεθούν με τους οικείους τους.
Στην Ελευσίνα υπήρχαν και συγγενείς των ταξιδιωτών που τους υποδέχθηκαν. Οι Έλληνες πολίτες ανέφεραν στις δηλώσεις τους ότι στην Ιερουσαλήμ ήταν ασφαλείς και ότι νιώθουν ευλογία που γύρισαν πίσω.
Τα δύο πρώτα λεωφορεία με 24 και 28 πολίτες έχουν ήδη καταφθάσει στο Σύνταγμα, ενώ και το τρίτο λεωφορείο έφτασε λίγο πριν τις 07:00.
«Ήταν πολύ δύσκολα. Στο Ισραήλ ήμουν πέντε μήνες, πηγαινοέρχομαι για δουλειά και τις τελευταίες 4 ημέρες ήταν η κόλαση. Συνέχεια στα καταφύγια, 4-5 φορές την ημέρα, βαρούσαν οι σειρήνες. Μέσα στη μέση του δρόμου μας έπιασαν οι σειρήνες. Έπρεπε να κατέβουμε κάτω από το λεωφορείο, να πέσουμε κάτω για να προστατευτούμε», είπε ο τραγουδιστής Γιώργος Σέμος μόλις έφτασε στην Αθήνα.
Με τις ίδιες πτήσεις ήρθαν στην Αθήνα πολίτες ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Αντωνία Καλλιμούκου πήρε πτυχίο Νομικής: Ευχαριστώ την Παναγιά και τον γλυκό Χριστό μου που με αξίωσαν
- Μητσοτάκης: Γνωρίζω τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας, κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν αρκεί, μέχρι και δύο μισθούς αύξηση το χρόνο από τις φοροελαφρύνσεις
- Πάνος Καμμένος για Σαμαρά : «Αν κάνει κόμμα, θα κάνω κι εγώ, δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο» – Η Καρυστιανού μπορεί να βγει και πρώτη στις εκλογές (βίντεο)
- Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα – «Προτείνω να κατέβετε υποψήφια της Καρυστιανού» (βίντεο)
- Eπεισόδιο με τη Ναταλί Κάκκαβα και τον Δήμαρχο Σαρωνικού: «Επικαλείστε ότι είστε δημοσιογράφος – Πήγες στρατό;» (βίντεο)
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Μια βόλτα στη νύχτα της δεκαετίας του ’80 – Σάββατο 31.01.2026
- Το ντέρμπι κορυφής και όλα τα ματς της 19ης αγωνιστικής είναι στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6
- Πρεμιέρα στο ΕΡΤnews: «4 εποχές Ελλάδα» με τη Σοφία Κωνσταντινίδου – Κυριακή 01.02.2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook