Θεσσαλονίκη: Επανέφεραν 4χρονο αγοράκι που υπέστη καρδιακή ανακοπή στην παραλία των Βρασνών

Στο σημείο βρισκόταν γιατρός και άρχισε άμεσα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον 4χρονο
Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής (20.6.2025) στην παραλία των Νέων Βρασνών, του δήμου Βόλβης, όταν ένα τετράχρονο αγοράκι από τη Σερβία, έπαθε επιληπτική κρίση μέσα στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να γεμίσουν νερό οι πνεύμονές του και να υποστεί ανακοπή.
«Ευτυχώς στο σημείο βρισκόταν ένας γιατρός, ομοεθνής της οικογένειάς του παιδιού, και άρχισε άμεσα ΚΑΡΠΑ», περιγράφει στη Voria.gr το μέλος των εθελοντών διασωστών Βόλβης Χρήστος Τιαλιάκας.
Στο σημείο έσπευσαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και άλλοι διασώστες και με τη βοήθεια όλων το παιδί επανήλθε άμεσα στη ζωή. Στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε και του δόθηκε οξυγόνο, ενώ οι διασώστες βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον γιατρό του ΕΚΑΒ.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το παιδί για να το μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μαδύτου.
Σε ανάρτηση που έκανε, η ομάδα των Εθελοντών Διασωστών Βόλβης περιγράφουν τα όσα έγιναν και σημειώνουν: «Σήμερα, ένα παιδί 4 ετών ζει, γιατί μια αλυσίδα ανθρώπων λειτούργησε όπως πρέπει να λειτουργεί μια κοινωνία που νοιάζεται».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αποχώρησε από τον ΣΚΑΪ όταν ρωτήθηκε για το βιβλίο του Τσίπρα – Δείτε το βίντεο
- Νέα στοιχεία για τον θάνατο χήρας υπουργού στο Κολωνάκι – Ευρήματα παραπέμπουν σε εμπρησμό – Στο Ανθρωποκτονιών η έρευνα (βίντεο)
- Μπορούμε να τελειώσουμε τον πόλεμο χωρίς τους Tomahawk, είπε ο Τραμπ – «Θέλουμε ειρήνη, ο Πούτιν όχι» απάντησε ο Ζελένσκι
- Αντριανέλλα Νικολάου: «Να φτιάξεις μια ζωή που ανυπομονείς να ξυπνήσεις για να την ζήσεις»
- Φοινικούντα: Μαραθώνια η νέα κατάθεση του ανιψιού του θύματος του διπλού φονικού – «Τον φοβόταν γιατί κληρονομούσε τη μερίδα του λέοντος», κατέθεσε η ξαδέλφη του
- Στο νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος
- Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο μεγάλος νικητής του ΤΖΟΚΕΡ – Κέρδισε 5,7 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη κατηγορία και ακόμα 1,9 εκατ. ευρώ στη δεύτερη
- Η Ρεάλ έκανε δώρο στον Εμπαμπέ μια ολοκαίνουρια BMW φτιαγμένη αποκλειστικά για εκείνον, αλλά… δεν έχει δίπλωμα οδήγησης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook