Παγίδα θανάτου κολώνα φωτισμού στον Άγιο Παντελεήμονα – Από θαύμα σώθηκε 12χρονο κορίτσι (video)
Κολώνα δημοτικού φωτισμού στον Άγιο Παντελεήμονα λίγο έλειψε να κόψει το νήμα της ζωής σε ένα δωδεκάχρονο παιδί.
Η Ισμήνη σώθηκε σαν από θαύμα. Οι δικοί της ευλογούν την τύχη τους που απέφυγαν τα χειρότερα και σφίγγεται η καρδιά τους από την κατάσταση που είναι το παιδί.
«Πέφτουν τα μαλλάκια της», σημειώνει η Χριστίνα Εντσέβα, μητέρα της 12χρονης.
Σοκ στα παιδιά που έπαιζαν με τη 12χρονη
Όλα ξεκίνησαν στον πεζόδρομο της γειτονιάς. Μικρά παιδιά μαζεύονται κάθε μέρα στο συγκεκριμένο σημείο. Προχτές ωστόσο το κακό παραμόνευε.
Σε μια στιγμή απροσεξίας η μικρή γλίστρησε και το κακό δεν άργησε να γίνει. Η περιγραφή σοκάρει από μια μητέρα που το παιδί της ήταν δίπλα.
«Την χτύπησε ρεύμα. Κουνιόταν όλο το κοριτσάκι από το ρεύμα, κάνει να πάει λίγο πιο πέρα και είχε μπλοκάρει, τις μίλαγαν τα παιδιά αλλά δεν είχε καταλάβει τι της είχε συμβεί», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τα παιδιά κοκαλώνουν. Η φίλη τους είναι σε κατάσταση σοκ. Μέσα στην ατυχία της η Ισμήνη είναι τυχερή αφού ένας μαθητής που είχε πάρει μαθήματα από το σχολείο της έβγαλε την γλώσσα που είχε γυρίσει.
«Κατάφερε και της κράτησε την γλώσσα και τη βοήθησε πάρα πολύ για να μην έρθει το μοιραίο», λέει ο Διονύσης Πολίτης, νονός 12χρονης,
Ο μικρός ήρωας της καθημερινότητας θα μιλήσει στο LIVE NEWS για τη σωτήρια επέμβασή του.
«Την τραβάω από την μπλούζα όπως την βλέπω και πέφτει κάτω, δεν ένιωθε τίποτα, μόνο λίγο που έκλαψε και μετά έκλεισε τα μάτια, πήγαν ανάποδα τα μάτια, και βλέπω ότι δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε η γλώσσα είχες μπει μέσα, είχε γυρίσει ανάποδα, την παίρνω αγκαλιά και την κουνάω, ανοίγει λίγο τα μάτια της και μετά πάλι το ίδιο. Και της βγάζω την γλώσσα».
Η μεταφορά στο νοσοκομείο επιβεβλημένη. Ο χρόνος αμείλικτος.
«Τρελαίνομαι δεν ξέρω τι να κάνω. Η αστυνομία πήρε τηλέφωνο για να έρθει το ΕΚΑΒ να την πάρει. Δεν ήρθε. Πήρα και εγώ και μας είπαν να τη φέρουμε με αυτοκίνητο», λέει η μητέρα της.
Στη δικαιοσύνη η υπόθεση
Από τη μεριά της η οικογένεια έχει ήδη καταθέσει μήνυση.
«Έχουμε ήδη καταθέσει μήνυση για λογαριασμό της μητέρας της Χριστίνας, που αφορά συγκεκριμένα έκθεση σε κίνδυνο από υπόχρεο και επικίνδυνη βαριά σωματική βλάβη», σημειώνει ο Αντώνης Τσακαρούδης, συνήγορος οικογένειας.
Ο δήμος Αθηναίων τονίζει πως το ατύχημα προήλθε από βραχυκύκλωμα που ήταν υπόγειο και δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τους τεχνικούς του δήμου που συντηρούν τις κολώνες της περιοχής.
Το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του, όπως λέει η μητέρα του στο LIVE NEWS και αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο σύντομα, ενώ όπως επισημαίνει ο συνήγορος της οικογένειας, μετά το περιστατικό το μόνο που έκανε ο δήμος ήταν να καλύψει το επίμαχο σημείο της κολώνας με μονωτική ταινία.
«Δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα», καταλήγει.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Λιάγκας: Σε νυχτερινό κέντρο γιόρτασαν τα γενέθλια της Μαρίας Αντωνά – Η τούρτα με τα κεράκια – Βίντεο
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μας δείχνει πως περνά τη μέρα της με τους γιούς της – Νέες φωτογραφίες
- Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Στο επίκεντρο η Αττική και άλλες 5 περιοχές – “Στη Θεσσαλία θα βρέχει για 24 ώρες”
- Μπέσσυ Αργυράκη – Λευτέρης Νικόλιζας: Η εξομολόγηση για την κρίση στον γάμο τους – «Άρχισε να κλαίει, να χτυπιέται»
- Η Αντωνία Καλλιμούκου πήρε πτυχίο Νομικής: Ευχαριστώ την Παναγιά και τον γλυκό Χριστό μου που με αξίωσαν
- Μητσοτάκης: Γνωρίζω τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας, κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν αρκεί, μέχρι και δύο μισθούς αύξηση το χρόνο από τις φοροελαφρύνσεις
- Πάνος Καμμένος για Σαμαρά : «Αν κάνει κόμμα, θα κάνω κι εγώ, δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο» – Η Καρυστιανού μπορεί να βγει και πρώτη στις εκλογές (βίντεο)
- Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα – «Προτείνω να κατέβετε υποψήφια της Καρυστιανού» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook