Την Καθαρά Δευτέρα δεν θα υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σε διευκρινήσεις για το πώς θα περάσουμε την Καθαρά Δευτέρα όσον αφορά τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, ότι ισχύει μέχρι σήμερα στην εκάστοτε περιοχή από άποψης μέτρων θα συνεχίσει να ισχύει και την Καθαρά Δευτέρα. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση».

Έτσι, δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των εξαιρέσεων που αφορούν εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικία. Σύμφωνα με τον υφυπουργό λοιπόν, το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί με τήρηση των περιορισμών των μετακινήσεων, δηλαδή εντός του οικείου δήμου της κατοικίας μας ή σε απόσταση έως δύο χιλιόμετρα από αυτήν με τα πόδια ή ποδήλατο.

Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί κανονικά σαν μια κανονική Δευτέρα. Για παράδειγμα, στην Αττική όπου τις Δευτέρες προβλέπεται στις 21:00, και την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσει η αντίστοιχη χρονική απαγόρευση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook