EΜΥ – Έκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα – Πάνω από 40°C μέχρι και την Τετάρτη

Επέλαση του καύσωνα από την Κυριακή με θερμοκρασίες 40-43 βαθμούς Κελσίου
Τριήμερο καύσωνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει η ΕΜΥ μδε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Κυριακή 6 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 9 Ιουλίου.
Οι υψηλότερες τιμές (μέγιστες τιμές άνω των 40 βαθμών μέχρι και 42,43 ) θα σημειωθούν από τη Δευτέρα (07-07-25) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στη χώρα μας από την Κυριακή (06-07-25) έως και την Τετάρτη (09-07-25).
Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει στα δυτικά και τη Μακεδονία το Σάββατο (05-07-25) και στην υπόλοιπη Ελλάδα την Κυριακή (06-07-25).
Οι υψηλότερες τιμές (μέγιστες τιμές άνω των 40 βαθμών) θα σημειωθούν από τη Δευτέρα (07-07-25) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
Επισημαίνεται ότι:
Α. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Β. Η σχετική υγρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (ενδεικτικά 20% με 30% τις μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας).
Γ. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνονται περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Κυριακή (06-07-25) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 38 με 39 και πιθανώς τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
β) στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
2. Τη Δευτέρα (07-07-25) πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου και σε όλα τα ηπειρωτικά ενώ θα σημειώσει άνοδο η θερμοκρασία και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
β) στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
3. Την Τρίτη (08-07-25) και την Τετάρτη (09-07-25) αναμένεται μικρή πτώση των υψηλών θερμοκρασιών σε Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά και μικρή άνοδος (περίπου κατά 1 με 2 βαθμούς) στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Εκτιμάται πως οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η αστυνομικός που την έκανε να «σπάσει» – Αναζητά την μητέρα της – Ποιοι την είδαν στη ΓΑΔΑ
- Ιωάννα Τούνη: Παιχνίδια στη θάλασσα με τον γιό της – Φωτογραφίες & βίντεο
- Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη
- Βούρκωσε ο Γιάννης Πρετεντέρης για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του – Δεν υπήρξε προειδοποίηση, είναι ανατριχιαστικό (βίντεο)
- Χρήστος Κούγιας: «Είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον τζόγο, σαν αντίδραση, με βοήθησε η ψυχοθεραπεία» (βίντεο)
- «Όλα είναι μια σκευωρία, θέλει να με βγάλει από τη μέση για να μην με έχει αντίπαλο στις εκλογές», είπε ο δημοσιογράφος που κατηγορείται ότι εκβίαζε την Ζέττα Μακρή
- Νέο Ψυχικό: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη – Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα
- Ζέττα Μακρή για εκβιασμό από δημοσιογράφο: «Μου ζητούσε να μπαίνει σε διαφημιστικές καμπάνιες και χρήματα – Θα σε αποδομήσω αν δεν μου δώσεις λεφτά»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook