Σε αναστολή η Iατροδικαστική Yπηρεσία Πάτρας με απόφαση Φλωρίδη
Η εξέλιξη συνδέεται με τις επικρίσεις και τα ερωτηματικά που έχουν τεθεί αναφορικά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των παιδιών στις πολύκροτες υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου
Σε αναστολή τίθεται από σήμερα, Πέμπτη (10 Ιουλίου), όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Η αναστολή θα ισχύσει έως ότου ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας, ενώ μέχρι τότε για τα περιστατικά της Αχαϊας θα επιλαμβάνεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου.
Αιτία για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην Υπηρεσία μετά το θάνατο ενός ιατροδικαστή, την αργία στην οποία έχει τεθεί η μέχρι πρότινος επικεφαλής, την παραίτηση ενός άλλου και την εμπλοκή τέταρτου ιατροδικαστή στην υπόθεση της 25χρονης από την Αμαλιάδα.
Η εξέλιξη αυτή πάντως φαίνεται να συνδέεται ενδεχομένως με το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, παλαιότερα στην υπόθεση της μητέρας από την Πάτρα, που καταδικάστηκε για τον θάνατο των τριών κοριτσιών και τώρα στην υπόθεση της 25χρονης από την Αμαλιάδα με τους θανάτους των τεσσάρων βρεφών.
«Θέλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας καθώς με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο ΣΚΑΪ
- Οι διάλογοι του κυκλώματος ναρκωτικών με τον ψυχολόγο: «Ο γιατρός μου έχει δώσει το γνήσιο, το original» – «Φέρε ένα καλό, το άλλο ήταν πικρό» έλεγε η τραγουδίστρια (βίντεο)
- Βέροια: Πνιγμός η αιτία θανάτου της 18χρονης που έπεσε στους καταρράκτες Δερματά – «Βουτήξαμε πολλές φορές αλλά το νερό ήταν θολό», λέει κάτοικος της περιοχής (βίντεο)
- Στο νοσοκομείο η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: “Όταν δεν σε κρατάνε τα πόδια σου”
- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή στην Κεφαλονιά που διώκεται για βιασμούς ανήλικων αθλητριών
- Κηδεία Δημήτρη Κόκοτα: “Ράγισε” καρδιές η σύζυγός του, Κατερίνα Πετράκη στον επικήδειο: «Η ψυχή που αγάπησα είναι μαζί μας»
- Προς ιστορικό ρεκόρ ο Αλέξανδρος Τσουβέλας – Sold out το Telekom Center Athens με σχεδόν 20.000 θεατές
- Τουρκικό drone μπήκε παράνομα στο FIR Αθηνών κοντά στην Αλεξανδρούπολη πέταξε μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου – Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook