Καύσωνας: Πέμπτη και Παρασκευή οι πιο δύσκολες μέρες – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – 43αρια στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι την Κυριακή
Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού από την ΕΜΥ με τον καύσωνα να δείχνει τα «δόντια» του μέχρι την Κυριακή
Ο καύσωνας έχει ξεκινήσει , ενώ οι υψηλότερες τιμές στις θερμοκρασίες αναμένονται την Πέμπτη (24-07-25) και την Παρασκευή (25-07-25), σύμφωνα με το νέο δελτίο καιρού της ΕΜΥ. Πιθανή λήξη του καύσωνα σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή (27-7-2025).
Ειδικότερα σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού
Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες. Οι υψηλότερες τιμές αναμένονται την Πέμπτη (24-07-25) και την Παρασκευή (25-07-25). Πιθανή λήξη του καύσωνα σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή (27-7-2025).
Επισημαίνεται πως:
Α. οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα (περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα αστικά κέντρα).
Β. από την Παρασκευή (25-07-25) βαθμιαία στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ που το Σάββατο (26-07-25) θα ενισχυθούν.
Μέχρι και την Παρασκευή (25-07-25) πιο αναλυτικά:
1. Την Τρίτη (22-07-25) και την Τετάρτη (23-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 με 41, κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 42 και στη Θεσσαλία τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τους 39 με 40 βαθμούς.
β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 και τοπικά την Τετάρτη (23-07-25) τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου και την Τετάρτη (23-07-25) και στην Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
2. Την Πέμπτη (24-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 και τοπικά στα ανατολικά τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 41 με 42 και στη Θεσσαλονίκη τους 40 βαθμούς.
β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
3. Την Παρασκευή (25-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά τους 42 και στα δυτικά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 41 με 42 και στη Θεσσαλονίκη τους 39 βαθμούς.
β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
δ) στη νότια Κρήτη τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Παναθηναϊκός – Βόλος 2-1 με πρωταγωνιστή τον Ντέσερς
- Άρης – Ολυμπιακός 0- 0: Κόλλησε στο “Βικελίδης” ο Ολυμπιακός και πέταξε την ευκαιρία να ξεφύγει
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Η σιωπή θα είναι πάντα η καλύτερη εκδίκηση»
- Αίγιο: Νεκρός ο 43χρονος μποξέρ που χτύπησε γιατρό στο νοσοκομείο και εξαφανίστηκε για να μην συλληφθεί (βίντεο)
- Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-0: Τον «προσγείωσε» απότομα στην τρίτη θέση
- Αγρότες: Η λίστα με τα αιτήματα τους – Όλα όσα ζητούν από την κυβέρνηση
- Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-5: «Σόου» από Λιούμπιτσιτς στο Αγρίνιο με ασίστ και δυο γκολ στο «διπλό» της Ένωσης
- Γιώργος Κάραβας – Ραφαέλα Ψαρρού: Φωτογραφίες από την εκδρομή του ζευγαριού στα Καλάβρυτα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook