ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης από 9 έως 15 μήνες με αναστολή επιβλήθηκαν στους επτά κατηγορούμενους για παράνομες επιδοτήσεις

Από 25.000 – 90.000 ευρώ τα χρήματα που φέρεται να έλαβαν παρανόμως οι κατηγορούμενοι από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
Tην ενοχή των 7 κατηγορούμενων για απάτη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε το Μονομελες Εφετείο Πλημμελημάτων.
To δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους ποινές φυλάκισης από 9 έως 15 μήνες, με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της απάτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βαθμό πλημμελήματος , στο Γράμμο, αναφορικά με τις παράνομες επιδοτήσεις.
Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων που ζητούσαν να μείνουν ατιμώρητοι, καθώς επέστρεψαν τα χρήματα στον Οργανισμό, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως.
«Δεν ζημιώθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ», είχε πει η εισαγγελέας, «η χρηματοδότηση έγινε από τα ευρωπαϊκά ταμεία».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι φέρονται να έλαβαν ανά περίπτωση πόσα από 25.000-90.000 ευρώ την περίοδο 2019-2020.
Με την απόφαση του το δικαστήριο διέταξε επίσης να διαβιβαστούν τα πρακτικά της απόφασης στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων από στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Συγκεκριμένα, ζητείται να ερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία διενήργησαν έλεγχο στις συγκεκριμένες αιτήσεις για τη λήψη επιχορήγησης και τις ενέκριναν και της απάτης για όσους πήραν με τον ίδιο τρόπο ευρωπαϊκες επιδοτήσεις.
Επιπλέον, ζητείται να ερευνηθεί και η πράξη της πλαστογραφίας που αφορά διαθήκη, η οποία προσκομίστηκε στο δικαστήριο από κατηγορούμενους, και τους εμφάνιζε κληρονόμους χιλιάδων στρεμμάτων γης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Υπερψηφίστηκε με 166 «ναι» η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Eξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τίνα Mεσσαροπούλου για την επίθεση από την Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η “πανελίστρια του συζύγου” είναι 20 χρόνια δημοσιογράφος (βίντεο)
- Συγκινεί η μητέρα της Κυριακής Γρίβα: «Δικαιώθηκε η ψυχή της», είπε μετά την καταδίκη σε ισόβια του δολοφόνου της (βίντεο)
- Τατιάνα Στεφανίδου – Νίκος Ευαγγελάτος: Καλοκαιρινές διακοπές με σκάφος στο Μεγανήσι – Βίντεο
- Γιώργος Νταλάρας: Υπάρχουν νέοι τραγουδιστές με ταλέντο που γίνονται άνθρωποι της νύχτας και βάζουν στο στόμα τους «ακαθαρσίες» (βίντεο)
- Κυριακή Γρίβα: Ισόβια κάθειρξη στον 40χρονο δράστη της δολοφονίας της – Ομόφωνα ένοχος για φόνο εκ προμελέτης
- Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ σε ΝΔ: «Θα καταψηφίσουμε την δόλια και υποκριτική πρότασή σας»
- Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Λέμε «ναι» σε Εξεταστική, αν πείτε «ναι» σε Προανακριτική – «Μνημείο υποκρισίας» από Μητσοτάκη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook