Σύνταγμα: Αστυνομικός κλώτσησε στο πρόσωπο πεσμένο διαδηλωτή –Συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ (βίντεο)
Ο αστυνομικός συνελήφθη κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, για βαριά σωματική βλάβη και παράβαση καθήκοντος. Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Ένα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατά διαδηλωτή είδε το φως της δημοσιότητας μέσω των social media.
Το νέο επεισόδιο συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (30/7) στο Σύνταγμα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ενώ ομάδα ατόμων συμμετείχε σε διαμαρτυρία για τη σφαγή στη Γάζα.
Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, δείχνει αστυνομικό να χτυπά πεσμένο στο έδαφος διαδηλωτή με κλωτσιά στο πρόσωπο ενώ άλλοι αστυνομικοί έχουν κάνει κλοιό γύρω του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τι απαντάει η ΕΛΑΣ
Η αστυνομία με ανακοίνωσή της φωτογραφίζει ως υπαίτιο του επεισοδίου τον διαδηλωτή, λέγοντας ότι με κοντάρι χτύπησε υπηρεσιακό λεωφορείο.
«Κινήθηκε αιφνιδιαστικά με ομάδα ατόμων και με επιθετική διάθεση προς υπηρεσιακό λεωφορείο, κατά τον χρόνο επιβίβασης αστυνομικών σε αυτό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Ο διαδηλωτής συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση, ενώ ο ίδιος υπέβαλε μήνυση σε βάρος τριών αστυνομικών, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη, κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, για βαριά σωματική βλάβη και παράβαση καθήκοντος.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ κινείται η διαδικασία για να τεθεί ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε διαθεσιμότητα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Βραδινές ώρες χθες (30 Ιουλίου 2025), μπροστά από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, ομάδα ατόμων, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κινήθηκε αιφνιδιαστικά και με επιθετική διάθεση προς υπηρεσιακό λεωφορείο, κατά τον χρόνο επιβίβασης αστυνομικών σε αυτό.
Ένα άτομο από την ομάδα χτύπησε με κοντάρι σημαίας το υπηρεσιακό όχημα και στη συνέχεια οι αστυνομικοί επενέβησαν και προχώρησαν στη σύλληψή του, παρά τη σθεναρή του αντίσταση, κατά την οποία απώθησε τους αστυνομικούς με λακτίσματα και γροθιές, προκαλώντας φθορά και σε υπηρεσιακό εξοπλισμό.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση, ενώ ο ίδιος υπέβαλε μήνυση σε βάρος τριών αστυνομικών, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη, κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, για βαριά σωματική βλάβη και παράβαση καθήκοντος.
Για το περιστατικό, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ κινείται η διαδικασία για να τεθεί ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε διαθεσιμότητα.
Σημειώνεται ότι, οι εντολές του Αρχηγείου για αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και επαγγελματισμό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων είναι ρητές και σε πλήρη ισχύ• οποιαδήποτε παρεκτροπή, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο εκάστοτε αστυνομικός, δεν δικαιολογείται και εξετάζεται με τη δέουσα θεσμική αυστηρότητα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Τραμπ απέλυσε την Ζακαράια από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της
- Το Happy Traveller στη Μαγιόρκα: Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 12.45, στον ΣΚΑΪ – Τρέϊλερ
- «Ζω Καλά»: Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη – Καλεσμένη η Ελένη Καστάνη Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 12.00, στον ΣΚΑΪ
- ΕΡΤ1- Η εκπομπή «Ό,τι αξίζει» με την Ίνα Ταράντου ταξιδεύει στην Ψέριμο – Κυριακή 18.10.2026
- Όλες οι φάσεις από το πρωτάθλημα Ελλάδας, είναι αυτό το Σαββατοκύριακο στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6
- Γιώργος Μαζωνάκης: Οι 8 ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα του, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα της οικογένειας
- Ζήνα Κουτσελίνη: Τηλεφώνησε on air στην Κατερίνα Καινούργιου – “Εμένα με έχει μπλοκ, πάρε εσύ” είπε ο Γρηγόρης Γκουντάρας (βίντεο)
- Ευαγγελία Μουμούρη: Για πολλά χρόνια κρυβόμουν πίσω από το γέλιο, τη χαρά και δεν ήθελα να ενοχλώ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook