Ροδόπη: Δεν ήξερε κολύμπι η 11χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό και πνίγηκε στη θάλασσα – Συνελήφθησαν οι γονείς της

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία στην παραλία Ίμερου.
Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός 11χρονου κοριτσιού στη θάλασσα, το οποίο παρασύρθηκε με ένα φουσκωτό σωσίβιο και ανασύρθηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής (1.8.2025) στην παραλία Ίμερου Ροδόπη.
Η 11 χρονη σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού είχε μπεί στην θάλασσα με φουσκωτό ενώ η δήλωση ότι το παιδί εξαφανίστηκε προκάλεσε την ενεργοποίηση μεγάλων δυνάμεων έρευνας και διάσωσης, ωστόσο η κατάληξη υπήρξε τραγική. Οι γονείς του παιδιού συνελήφθησαν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση από τις λιμενικές αρχές.
Η 11χρονη , που δεν ήξερε κολύμπι , φαίνεται ότι άρχισε να απομακρύνεται, ενώ ήταν στο φουσκωτό στρώμα από τα ρεύματα και τους ανέμους. Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και η ανήλικη εν τέλει εντοπίστηκε από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και περισυνελέγη από ένα καταδυτικό σκάφος με τη συνδρομή ενός ναυαγοσώστη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ίμερου.
Από τον ναυαγοσώστη δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην 11χρονη και στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας, Πόρτου Λάγους και Θάσου ότι στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Ίμερου Ροδόπης παρασύρθηκε φουσκωτό με ανήλικο κορίτσι (ηλικίας 11 ετών), το οποίο δεν γνωρίζει κολύμβηση. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή δύο Περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), ιδιωτικών σκαφών, ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και Περιπολικού Οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την ξηρά.
Η ανήλικη εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Π.Α. και περισυνελέγη από το καταδυτικό σκάφος ¨ΔΑΝΑΗ¨ Λ.Α. 2647 Β΄, με τη συνδρομή ενός ναυαγοσώστη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ίμερου. Από τον ναυαγοσώστη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην 11χρονη και στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 48χρονος πατέρας και η 47χρονη μητέρα της 11χρονης, για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨ΕΚΘΕΣΗ¨, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις