Ο καπετάνιος θα απολογηθεί την Παρασκευή. Ρυμουλκό στο σημείο για την επιχείρηση αποκόλλησης. Διώκεται για πρόκληση ναυαγίου

Ο καπετάνιος του φέρι μποτ «Παναγία Παραβουνιώτισσα», το οποίο προσάραξε χθες σε ξέρα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Νέων Στύρων,
είπε στον εισαγγελέα ότι δεν είδε την ξέρα, αλλά και ότι τα πηδάλια του πλοίου «κόλλησαν», λόγω βλάβης.

Ο πλοίαρχος παραμένει κρατούμενος στο λιμεναρχείο μέχρι την απολογία του, ενώπιον του ανακριτή, την Παρασκευή.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του καπετάνιου είναι με βάση το άρθρο 277 του ποινικού κώδικα, για πρόκληση ναυαγίου σε συνδυασμό με το νομοθετικό διάταγμα περί διερεύνησης των συνθηκών υπό τις οποίες έχει συμβεί ένα ναυτικό ατύχημα.

Παράλληλα, στο σημείο έχουν πλεύσει ρυμουλκά, που ακολούθως θα καταθέσουν το σχέδιο αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης.

Στο σημείο βρίσκονται και δύο πλοία του Λιμενικού, όπως και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Η επιχείρηση αποκόλλησης θα ξεκινήσει αφού κατατεθεί το σχέδιο και εγκριθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο μετέφερε 105 επιβάτες και είχε 9μελές πλήρωμα. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία και μεταφέρθηκαν στην ακτή με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους επιβάτες.

Οι επιβάτες πάντως από την πλευρά τους καταγγέλλουν ότι δεν τους βοήθησε κανείς από το πλήρωμα, βρήκαν και φόρεσαν μόνοι τους τα σωσίβια, ενώ η αποβίβαση από το πλοίο σε σκάφος ιδιώτη που τους απεγκλώβισε χωρίς σχέδιο και μάλιστα και μια σκάλα οικιακής χρήσης!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook