Κολώνα της ΔΕΗ «υπεύθυνη» για τη φωτιά στην Κερατέα – Δύο συλλήψεις υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ – Κάηκαν 15.808 στρέμματα γής
Οι υπάλληλοι κατηγορούνται για παραλείψεις στη συντήρηση του δικτύου, που οδήγησε στην μεγάλη πυρκαγιά. «Δεν υπάρχει πόρισμα της πυροσβεστικής, ούτε στοιχεία ότι η φωτιά ξεκίνησε από την κολώνα του ρεύματος» απαντούν πηγές του ΔΕΔΔΗΕ. Στάχτη έγιναν 16.000 στρέμματα
Στη σύλληψη δύο υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε η Πυροσβεστική, σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κερατέα.
Πιο αναλυτικά, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ, ηλικίας 58 και 33 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο που κόπηκε από στύλο της ΔΕΗ, έπεσε στο έδαφος και πιθανότατα από τους σπινθήρες άρπαξαν φωτιά τα ξερόχορτα και πολύ γρήγορα, λόγω του αέρα, οι φλόγες επεκτάθηκαν στη δασική έκταση. Μάλιστα, στελέχη της ΔΑΑΕ έχουν στα χέρια τους μαρτυρίες και οπτικό υλικό από κάμερες ασφάλειες που «δείχνουν» ότι η φωτιά ξεκίνησε από το καλώδια του συγκεκριμένου στύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπάλληλοι – υπεύθυνοι αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης του δικτύου – κατηγορούνται για παραλείψεις στη συντήρηση του δικτύου, που οδήγησαν στο ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται και τρίτο άτομο, στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διευθυντής Περιοχής Μεσογείων, υπεύθυνος για την εκμετάλλευση, συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ εντός των διοικητικών ορίων της περιοχής Μεσογείων .
Από την χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά, η οποία κινήθηκε σε ένα μέτωπο 7 χιλιομέτρων από την Κερατέα μέχρι την Ανάβυσσο και την Παλαιά Φώκια, ένας 76χρονος άνδρας απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του, καταστράφηκαν αγροτικές και δασικές εκτάσεις ενώ κάηκαν και σπίτια.
Πηγές του ΔΕΔΔΗΕ, πάντως, λένε ότι η σύλληψη των δύο τεχνικών είναι «άδικη και παράνομη» προσθέτοντας ότι οι εν λόγω υπάλληλοι «πήγα να κάνουν το καθήκον τους και να επιτελέσουν κοινωνικό έργο».
Κατά τις ίδιες πηγές «δεν υπάρχει πόρισμα της πυροσβεστικής, ούτε στοιχεία ότι η φωτιά ξεκίνησε από την κολώνα του ρεύματος».
Δορυφορική εικόνα υψηλής ανάλυσης της δασικής πυρκαγιάς στην Κερατέα Αττικής
Δορυφορικά δεδομένα πολύ υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο Legion (αισθητήρας VHR2) που πέρασε πάνω από την περιοχή το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Αυγούστου 2025 και επεξεργάστηκε η ομάδα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποκαλύπτουν την έκταση της περιοχής που επλήγη από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Κερατέα Αττικής.
Σύμφωνα με την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων του ευρωπαϊκού μηχανισμού Copernicus EMS, έως και τις 12:19 του Σαββάτου 09/08 είχαν καεί περίπου 15.808 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων στις περιοχές μεταξύ Κερατέας και Αναβύσσου.

Εικόνα 1. Η καμένη έκταση από τη δασική πυρκαγιά στην Κερατέα Αττικής, από δορυφορικά δεδομένα της υπηρεσίας EMS / Copernicus έως το μεσημέρι του Σαββάτου 09 Αυγούστου 2025.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΑΕΚ – Ράγιο Βαγεκάνο 3-1: Ο Παλαθόν «γκρέμισε» το όνειρο της Ένωσης και την απέκλεισε στα προημιτελικά του Conference League
- Πάτρα: Συνελήφθη πατέρας για εξαναγκαστική εργασία μετά από καταγγελία του 12χρονου γιού του
- Ολυμπιακός – Αρμάνι 85-76: Πρώτος και καλύτερος!
- Άννα Βίσση: Οι τιμές των εισιτηρίων για τη συναυλία της στο ΟΑΚΑ & οι φήμες για guest από τον Ρίκι Μάρτιν
- Κεφαλονιά: Οι αποκαλύψεις του 66χρονου που επικοινωνούσε τηλεφωνικά με την Μυρτώ, το μοιραίο βράδυ, τα τελευταία μηνύματα και τα 220 ευρώ που της έστειλε
- Τραμπ: Aνακοίνωσε ότι Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν 10ήμερη εκεχειρία
- Δάκρυσε ο Στράτος Τζώρτζογλου για τη Σοφία Μαριόλα: Το βίντεο που μου έδειξαν ήταν μαχαιριά στην καρδιά
- Ν. Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook