Φωτιά στην Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για εμπρησμό – «Με πίεσαν να ομολογήσω» λέει τώρα ο 19χρονος
Ο 19χρονος στην Αστυνομία ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έβαλε τη φωτιά, οδηγώντας μάλιστα τους αστυνομικούς στο ακριβές σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.Στον ανακριτή όμως τα «γύρισε».
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προκάλεσαν τη φωτιά που κατέκαψε για 2 μέρες την Πάτρα , πετώντας ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό στα Συχαινά, σημείο απ όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Η φωτιά που ξεκίνησε στα Συχαινά της Πάτρας κατέκαψε μεγάλη δασική έκταση, καλλιέργειες, αλλά και περιουσίες κατοίκων, μεταξύ των οποίων επιχειρήσεις και σπίτια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος αρχικά είχε ομολογήσει ότι ήταν εκείνος που έβαλε τη φωτιά, οδηγώντας μάλιστα τους αστυνομικούς στο ακριβές σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Το σημείο αυτό ταυτίζεται με τα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, στη Βούντενη, κοντά στα Συχαινά.
Μάλιστα και οι δύο είχαν πεί ότι ήταν μεθυσμένοι καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τσίπουρου, ενώ είχαν κάνει και χρήση χασίς.
Προανακριτικά ο 19χρονος, έριξε τις ευθύνες στον 27χρονο, ο οποίος επικαλείται κενά μνήμης, λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.
Σύμφωνα με το apohxos.gr σήμερα στον ανακριτή , ο 19χρονος ανακάλεσε τα όσα είχε καταθέσει προανακριτικά και ισχυρίστηκε πως η αρχική του ομολογία δεν ήταν αληθινή, αλλά αποτέλεσμα πίεσης που – όπως λέει – δέχθηκε από τους αστυνομικούς κατά την προανάκριση. «Ομολόγησα επειδή με πίεσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιμένοντας τώρα ότι δεν έχει καμία εμπλοκή.
Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ένας 25χρονος, για την φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρή 11χρονη σε πισίνα ξενοδοχείου – Πάνω από μια ώρα προσπαθούσαν οι γιατροί να την επαναφέρουν
- «Ήταν λάθος μου είχα πιει δύο ποτάκια παραπάνω», είπε ο Μουγκοπέτρος για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Αύριο η δίκη του
- Kοριτσάκι 12 ετών από τη Νέα Υόρκη διαγνώστηκε με όγκο ενώ ήταν στην Ελλάδα για διακοπές – Χειρουργήθηκε με επιτυχία στο Νοσοκομείο Παίδων
- Κύπρος: Αναφορές για 7 νεκρούς και 23 αγνούμενους από ναυάγιο επιβατηγού πλοίου με 267 άτομα ανοιχτά της Κερύνειας – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης – Βίντεο
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα έκαναν διακοπές στην Ίο: Οι φωτογραφίες με τα παιδιά τους και η βραδινή βόλτα με σκάφος
- Κύπρος: Πώς έγινε η τραγωδία με νεκρό τον 76χρονο επιχειρηματία, όταν το σκάφος του λόγω κακοκαιρίας διαλύθηκε στα βράχια – Βίντεο
- «Studio στις 3» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο – Πρεμιέρα τη Δευτέρα, στις 15.00
- Συνελήφθη ο Άρης Μουγκοπέτρος να οδηγεί μεθυσμένος στο κέντρο της Αθήνας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook