Τέμπη: Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας έκανε δεκτό το αίτημα εκταφής του γιου του Πάνου Ρούτσι
Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε αναφορικά με την εκταφή ότι: «Δεν είναι αυτό που επιθυμώ, θέλω να γίνουν και τοξικολογικές στη σορό του γιου μου». Στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις ο Πάνος Ρούτσι, μετά από 12 μέρες απεργία πείνας.
Άδεια εκταφής του γιου του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, δόθηκε με εισαγγελική παραγγελία.
Με παραγγελία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας Αικατερίνης Παπασταύρου προς το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να γίνει η εκταφή του γιου του απεργού πεινάς Πάνου Ρούτσι.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας ικανοποίησε τα αιτήματα εκταφής του Πάνου Ρούτσι, ενώ αναμένεται να εξεταστούν και τα αιτήματα εκταφής των άλλων συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Η προκαταρκτική έρευνα αφορά την πραγματοποίηση εξέτασης DNA στη σoρό του γιου του Πάνου Ρούτσι, Ντένις Ρούτσι.
Αιτήματα εκταφής των σορών των παιδιών τους. θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, έχουν καταθέσει, επίσης, ο Παύλος Ασλανίδης για τον γιο του, Δημήτρη, καθώς και η Μαρία Καρυστιανού, για την κόρη της Μάρθη, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
Μιλώντας στην κάμερα του OPEN από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Πάνος Ρούτσι, ξεκαθάρισε πως δεν ήταν μόνο η εκταφή που επιθυμούσε, καθώς θεωρεί απαραίτητο να διενεργηθούν και τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του Ντένις, ώστε να εξακριβωθεί ο μηχανισμός θανάτου του παιδιού του.
Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να τόνισε πως δεν ζητά μόνο την ταυτοποίηση της σορού, αλλά τη διενέργεια των απαραίτητων διοικητικών πράξεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του γιου του.
Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Πάνος Ρούτσι
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 12 ημέρες, ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του αδικοχαμένου Ντένις πραγματοποιεί απεργίας πείνας, ζητώντας να γίνει εκταφή της σορού του γιού του. Μάλιστα σήμερα Παρασκευή (26/9) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ , ο Πάνος Ρούτσι πήγε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, έχοντας πρώτα συνεννοηθεί με τη διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές αιματολογικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν έχει η απεργία πείνας έχει επηρεάσει την κατάσταση της υγείας του.
Σημειώνεται ότι τη δεύτερη έως και την τρίτη εβδομάδα μιας απεργίας πείνας, ο άνθρωπος που πραγματοποιεί αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας κινδυνεύει από σοβαρό υποσιτισμό που μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων.
Κοντά στον Π. Ρούτση βρίσκεται καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου ασθενοφόρο, προκειμένου να παρέχουν οι γιατροί τις πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί κάτι ή και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί.
Ολες οι Ειδήσεις
- Λέφσκι Σόφιας – ΑΕΚ 0-0: Όλα στο μηδέν στη Βουλγαρία και η πρόκριση στο Champions League θα κριθεί στην Allwyn Arena
- Η Κατερίνα Καινούργιου επισκέφθηκε με την κόρη της τον πνευματικό της: «Μια ευλογία που έγινε ζωή»
- H Ευγενία Σαμαρά πόζαρε στους «καταρράκτες» Hierve el Agua του Μεξικό: Τι φυσική ομορφιά είναι αυτή
- Μαντόνα: Οι φωτογραφίες από τα γενέθλια της στην Κέρκυρα: Φάτε, προσευχηθείτε, αγαπήστε, πιείτε, χορέψτε, σπάστε πιάτα» έγραψε η βασίλισσα της ποπ
- Ταυτοποιήθηκε η 82χρονη οδηγός της Mercedes που κινούνταν ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου – «Ήθελα να στρίψω στο φανάρι και έκανα λάθος», είπε (βίντεο)
- Χαλκιδική: Ο δήμος Πολυγύρου ξήλωσε 100 ομπρέλες και ξαπλώστρες που τις κλείδωναν για να κρατούν θέσεις στην παραλία (εικόνες)
- Ρένα Δούρου: Διέγραψε την Κασιμάτη και ζητά από τη Γεροβασίλη να παραδώσει την έδρα – Με 10 βουλευτές μένει ο ΣΥΡΙΖΑ
- Ο Απόστολος Μαγγηριάδης επιστρέφει στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook