Γιάννης Λάλας: Στο μπαλκόνι του σαλέ «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και 10 σφαίρες τον 42χρονο – Το καρτέρι θανάτου
«Ο αυτόπτης μάρτυρας θα βοηθήσει τις έρευνες για τη δολοφονία του 42χρονου» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ
Νεκρός βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Γιάννης Λάλας σε ξενοδοχείο στην Αγόριανη στην περιοχή της Αράχωβας.
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε από αγνώστους το βράδυ του Σαββάτου (01/11) είχε απασχολήσει στο παρελθόν τα μέσα ενημέρωσης καθώς είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Το θύμα έφερε τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι με καλάσνικοφ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες σκότωσαν τον 42χρονο στο μπαλκόνι δωματίου σαλέ όπου βρισκόταν μαζί με μία γυναίκα η οποία φέρεται να ειδοποίησε την Αστυνομία.
Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με δεύτερο αυτοκίνητο αφού έκαψαν το πρώτο.
Καθοριστικής σημασίας θεωρείται η παρουσία αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία. «Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη πως έχει πραγματοποιηθεί η επίθεση. Ο αυτόπτης μάρτυρας θα βοηθήσει τις έρευνες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου στο ΕΡΤNews.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές η εν ψυχρώ δολοφονία του 41χρονου Γιάννη Λάλα, έγινε με πολεμικό καλάσνικοφ , ενώ βρέθηκαν δέκα σφαίρες στο μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Αράχωβα, όπου έπεσε νεκρός.
Ο Γιάννης Λάλας είχε αθωωθεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ λόγω αμφιβολιών. Στο παρελθόν, και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, είχε γίνει σε βάρος του απόπειρα δολοφονίας έξω από το σπίτι του στα Άνω Λιόσια.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι οι δράστες γνώριζαν κάθε λεπτομέρεια των κινήσεών του και τον παρακολουθούσαν στενά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Λάλας είχε ταξιδέψει για το Σαββατοκύριακο στο δημοφιλές ορεινό θέρετρο με μια γυναίκα και δύο ακόμη ζευγάρια.
Οι εκτελεστές ήξεραν όχι μόνο το πρόγραμμά του αλλά και το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε. Το σημείο της επίθεσης ήταν απομονωμένο, στοιχείο που αποδεικνύει τον προσεκτικό σχεδιασμό του χτυπήματος.
Οι εκτελεστές τον πυροβόλησαν όταν το βράδυ του Σαββάτου βγήκε μόνος του στο μπαλκόνι του σαλέ που έμενε. Οι σφαίρες τον τραυμάτισαν σε όλο του το σώμα και αμέσως έπεσε νεκρός.
Οι έρευνες της αστυνομίας
Άμεσα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνέλλεξε κάλυκες και έκανε αυτοψία του χώρου. Λίγη ώρα αργότερα, σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε καμένο τζιπ, το οποίο θεωρείται το όχημα των δραστών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις