Βορίζια: Σπαρακτικές σκηνές στην κηδεία του Φανούρη Καργάκη – «Φρούριο» το χωριό για το φόβο αντιποίνων – Αναζητούνται 3 αδέλφια για το μακελειό ( βίντεο)
  Αύριο η κηδεία της 56χρονης γυναίκας από την «αντίπαλη» οικογένεια της Φραγκιαδάκη, που σκοτώθηκε από σφαίρα κατά την αιματηρή συμπλοκή.Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού έγινε η κηδεία του 39χρονου πολύτεκνου πατέρα θύμα του μακελειού
Έγινε η ταφή του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, που έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δύο οικογενειών το πρωί του Σαββάτου. Μια λαοθάλασσα μαυροντυμένων Κρητικών , συγγενών και φίλων συνόδευσε το θύμα του μακελειού στα Βορίζια, στην τελευταία του κατοικία.
Η σύζυγος και οι αδελφές του 39χρονου ράγισαν καρδιές με το μοιρολόγι και τις κραυγές πόνου: Που είσαι Φανούρη, Φανούρη σε αγαπώ φώναζε συντετριμμένη η χήρα και μητέρα των 6 παιδιών τους.
Πάνοπλοι αστυνομικοί και ειδική μονάδα από τα ΕΚΑΜ περιπολούν στα Βορίζια και ελέγχουν από το πρωί όσους μπαίνουν στο χωριό
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Κρήτη αλλά και ειδικές μονάδες που έφτασαν από την Αθήνα, εξακολουθούν να πραγματοποιούν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο τα τρία άτομα που αναζητούνται. Έναν 19χρονο, έναν 25χρόνο και έναν 29χρόνο που όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, είχαν εμπλοκή στο ένοπλο περιστατικό, μαζί με τους δύο που νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο ΠΑΓΝΗ.
Οι τρεις που αναζητούνται είναι αδέλφια που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαφύγει στον Ψηλορείτη. Είναι βαριά οπλισμένοι και όχι μόνο δεν έχουν πρόθεση μέχρι στιγμής να παραδοθούν αλλά διαμηνύουν στους δικούς τους ότι είναι έτοιμοι για συνέχεια του μακελειού.
Το πρωί έγιναν κατ’ οίκον έρευνες και σε περιοχές εκτός Ηρακλείου.     
    
Δημογλίδου: Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και σε άλλο νομό εκτός Ηρακλείου
Σήμερα το πρωί έγιναν κατ’ οίκον έρευνες σε άλλο νομό εκτός Ηρακλείου, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Στόχος των ερευνών ήταν να εντοπιστούν οι τρεις που αναζητούνται και δεν έχουν συλληφθεί.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε παράνομος οπλισμός και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, που σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν.
Τα Βορίζια θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Ολόκληρο το χωριό γαζωμένο από σφαίρες, από το καφενείο της πλατείας, μέχρι αυτοκίνητα, σπίτια και τοίχους. Τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά και δεν θα ανοίξουν ούτε αύριο.
«Το χθεσινό μακελειό ξεκινάει από τη βόμβα. Κατέβηκε προς το χωριό, στην κάτω μπάντα, εκεί ήταν η μακαρίτισσα κι άλλες γυναίκες γιατί σαν σήμερα θα ήταν το μνημόσυνο του πατέρα της. Και κατέβηκε ο άλλος και έριχνε αδιακρίτως πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί να φάει σφαίρα η… και μετά ξεκίνησε η μάχη», δήλωσε συγγενής του θύματος.
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για το μακελειό που εκτυλίχθηκε μπροστά της με δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
«Άκουσα πυροβολισμούς, βλέπω εκεί που ήταν το πτώμα, αλλά ήμουν πολύ μακριά. Δεν φαινόταν αν ήταν άντρας ή γυναίκα. Άκουγα φωνές. Φοβήθηκα. Έτρεμαν τα πόδια μου… Δεν μπορούσα να…Τι να σας πω. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Λέω τώρα θα λιποθυμήσω κι έτρεξα και πήγα στην μάνα μου που ήταν εκεί».
Την Τρίτη στα Χανιά η κηδεία της 56χρονης
Υπό αστυνομικό κλοιό αναμένεται να γίνει αύριο, στο χωριό του συζύγου της, τον Αλικιανό Χανίων, η κηδεία της 56χρονης που έχασε τη ζωή της κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στα Βορίζια Ηρακλείου.
Η σορός της άτυχης νοσηλεύτριας θα βρίσκεται στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού από τις 12.00 και η εξόδιος ακολουθία θα ψάλλει στις 14.00 και θα ακολουθήσει η ταφή. Νωρίτερα σήμερα ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου Χανίων “ο Άγιος Γεώργιος” όπου εργαζόταν η άτυχη γυναίκα, πραγματοποίησε τρισάγιο στη μνήμη της σε βαρύ κλίμα από τον άδικο χαμό της.
Στην κηδεία της 56 Χρόνης αναμένεται να παραστούν συγγενείς της από τα Βορίζια Ηρακλείου, ενώ αμφίβολο θεωρείται να βρεθεί στην κηδεία της μητέρας του ο ένας γιος της 56 Χρόνης ο οποίος αναζητείται από τις αρχές
Κλειστά τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό μετά το μακελειό
Υπενθυμίζεται ότι για προληπτικούς λόγους κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, τα σχολεία στα χωριά Βορίζια και Ζαρό, μετά την αδιανόητη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο.
Ειδικότερα, και με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού, Γρ. Νικολιδάκη, δεν θα λειτουργήσουν το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Βοριζίων, καθώς και τα Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Ζαρού.
Όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, στην Κρήτη έρχεται ειδική ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, μετά από εντολή της υπουργού, κ. Σοφίας Ζαχαράκη. Το Υπουργείο είναι σε συνεχή επαφή με την δημοτική αρχή αλλά και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Το πιθανότερο είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν ξανά από την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και οι ειδικοί επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, αναφέρει πως το Υπουργείο θα στείλει στην Κρήτη επιστήμονες όποιας ειδικότητας κριθεί αναγκαίο τις αμέσως επόμενες ημέρες για να σταθούν στο πλευρό των παιδιών που χρήζουν βοήθειας.
“Είμαστε δίπλα στα παιδιά για να τους προσφέρουμε ό,τι χρειάζονται. Ευχόμαστε τέτοια γεγονότα να μη συμβούν ξανά. Είναι αδιανόητο να γίνονται στη σημερινή εποχή. Πρόκειται για περιστατικά που αφήνουν σημάδια στα παιδιά”, αναφέρει.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τατιάνα Μπλάτνικ: Η συνάντηση με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Αμερικανική Πρεσβεία και το μήνυμα της
 - Ιωάννα Τούνη: «Κρατάω αυτή τη μέρα μέσα μου σαν κάτι ιερό» – Η πρώτη ανάρτηση μετά το γάμο της κολλητής της
 - Στράτος Τζώρτζογλου: Όλο το θέατρο είναι ένα μεγάλο κρεβάτι, οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες (βίντεο)
 - ALCO: Στις 11,6 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, αύξηση των αναποφάσιστων στο 21,5%
 - Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για την εξαφάνιση της 13χρονης Ελευθερίας
 - Επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη βουλευτών της ΝΔ με τον επικεφαλής των ΕΛΤΑ – Πάρτε πίσω το «λουκέτο» στα καταστήματα, δεν μπρούμε να στηρίξουμε αυτό το σχέδιο
 - Ηράκλειο – Βορίζια: «Δεχτήκαμε απειλές σήμερα, είπαν ότι θα μας εκτελέσουν όλους», λέει ο αδελφός της 56χρονης που σκοτώθηκε στο μακελειό (βίντεο)
 - Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 3-0: Πρώτη νίκη για τους Αρκάδες στη Super League
 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook