Ένας οδηγός ταξί και ένας oδηγός δικύκλου, έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής για το τροχαίο που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από τη Βουλή και επέφερε τον σοβαρό τραυματισμό και εγκεφαλικό θάνατο 23χρονου μοτοσικλετιστή.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η κατάθεση ενός ακόμη οδηγού αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην διάθεση της Τροχαίας είναι και δεύτερο οπτικό υλικό από μία από τις πολλές κάμερες που βρίσκονται στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εύρεση του «υπαίτιου» του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος ύστερα από σύγκρουση της μοτοσυκλέτας με αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, έξω από το Κοινοβούλιο την περασμένη Παρασκευή.

Καταθέσεις θα δώσουν επίσης όλοι οι αστυνομικοί που ήταν την στιγμή της σύγκρουσης στην είσοδο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση του ο οδηγός του δικύκλου, φέρεται να είπε, ότι ο 23χρονος κινούνταν κανονικά ενώ είχε πράσινο φανάρι, στην κατεύθυνση από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία προς το Χίλτον. Στην συνέχεια έγινε η σύγκρουση με το υπηρεσιακό όχημα, που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση, και ο οδηγός του φέρεται να επιχείρησε να στρίψει αριστερά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες όπως παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου και σχεδιάγραμμα.

Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο θα διαβιβαστεί η σ δικογραφία. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Τροχαίας ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του νεαρού, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Από την ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook