Eπέτειος Πολυτεχνείου: Πάνω από 23.000 διαδηλωτές πήραν μέρος στην ειρηνική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Η κεφαλή της πορείας είχε φτάσει στην αμερικανική πρεσβεία, περίπου στις 6.30 το απόγευμα. Νωρίτερα, είχε φτάσει το μπλοκ των φοιτητών με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου
Χιλιάδες κόσμου τίμησαν την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την πτώση της χούντας. Φοιτητές, αντιστασιακοί, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες και απλοί πολίτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Οδηγός της πορείας, όπως κάθε χρόνο, ήταν η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.
Η πορεία που πραγματοποιήθηκε με ηρεμία ολοκληρώθηκε ειρηνικά λίγο μετά τις 8 το βράδυ και στη συνέχει άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Η κεφαλή της πορείας είχε φτάσει στην πρεσβεία, περίπου στις 6.30 το απόγευμα. Νωρίτερα, είχε φτάσει το μπλοκ των φοιτητών με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου
Πάνω από 23.000 ήταν οι διαδηλωτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, εν’ω αυστηρά ήταν και μέτρα ασφαλείας με πάνω από 5.000 αστυνομικούς να είναι επί ποδός.
Κάποιοι διαδηλωτές, όταν η πορεία έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία, επιχείρησαν να συνεχίσουν την πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Όμως οι αστυνομικές δυνάμεις τους ανέκοψαν στο ύψος της Πανόρμου.
Φραγμό με λεωφορεία των ΜΑΤ τόσο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όσο και από την πρεσβεία των ΗΠΑ είχε στήσει η αστυνομία.
Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους, στο πλαίσιο των οποίων έγιναν 48 προσαγωγές. Από αυτές οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και άλλες μεγάλες πόλεις
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την επετειακή πορεία του Πολυτεχνείου
Μετά το πέρας των συγκεντρώσεων, η αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Σήμερα Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας με εκτιμώμενη συμμετοχή περίπου -23.000- πολιτών.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εκπόνησε και εφάρμοσε ένα σύγχρονο και ευέλικτο επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών πλήρους προστασίας και ομαλής διεξαγωγής των εκδηλώσεων, τόσο για τη διευκόλυνση της ασφαλούς συμμετοχής των πολιτών όσο και για την προστασία των εγκαταστάσεων και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης.
Οι συναθροίσεις και πορείες που έλαβαν χώρα στους οδικούς άξονες Σταδίου, Πανεπιστημίου και Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον ειρηνικής συνύπαρξης χωρίς την πρόκληση επεισοδίων και ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Η αποχώρηση των συμμετεχόντων διεξήχθη ομαλά μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και λοιπών οδικών αξόνων.
Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ελέγχων, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε -48- προσαγωγές πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας, εκ των οποίων -13- άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.
Η γενική εικόνα των εκδηλώσεων χαρακτηρίστηκε από ηρεμία και ομαλότητα, με την απουσία εντάσεων να ενισχύει την απρόσκοπτη συμμετοχή των πολιτών στην επετειακή πορεία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Σκύρου – Αισθητός στην Αττική – Τι λέει ο Λέκκας (βίντεο)
- Eπέτειος Πολυτεχνείου: Πάνω από 23.000 διαδηλωτές πήραν μέρος στην ειρηνική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
- Σπύρος Μαρτίκας: Όταν με εξαπάτησαν έκανα απόπειρα αυτοκτονίας με φάρμακα που έκλεψα από το φαρμακείο μου- Με έσωσε η Βρισηίδα και η αδελφή μου» (βίντεο)
- Επέτειος Πολυτεχνείου: Περίπου 15.000 διαδηλωτές έξω από την αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)
- ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ: «Κορυφαία στάδια του κόσμου», «Waka Ama» και «Αυστραλιανό Όπεν» – Τρία συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε Α´ τηλεοπτική μετάδοση – 24-28.11.2025
- ΕΡΤnews – ΠΡΕΜΙΕΡΑ: «Πολιτική κουζίνα» με τη Γεωργία Σκιτζή και τη Γεωργία Σαδανά – Από τη Δευτέρα 17.11.2025 και κάθε μέρα στις 20:00
- Το «Prime Time» και η Έλλη Κασόλη στην εμπόλεμη Ουκρανία – Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 00.00, στον ΣΚΑΪ
- Νότης Μαριάς: Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και φορολεηλασία το τίμημα της Οικονομίας Πολέμου για την Πολωνία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook