Επεισόδια και χημικά στα μπλόκα των αγροτών σε Νίκαια και Πλατύκαμπο – Τράξηξαν με ιμάντες τα αυτοκίνητα της αστυνομίας – Δείτε βίντεο
Επεισοδιακά ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Θεσσαλία νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.
Τρακτέρ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, το μεσημέρι κατέφθασαν από διάφορες περιοχές στον κόμβο της Νίκαιας. με τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα να ζητούν από την αστυνομία να απομακρύνουν τις κλούβες και να προχωρήσουν στην Εθνική Οδό.
Οι αγρότες ζητούν από τις αστυνομικές δυνάμεις να απομακρυνθούν για να μην έρθουν σε σύγκρουση, τη στιγμή που από άλλα σημεία προσπαθούν να προσεγγίσουν την Εθνική Οδό.
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Νίκαια και τον Πλατύκαμπο, όπου η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και κρότου-λάμψης για να αποτρέψει αγρότες που επιχείρησαν να βγουν με τα τρακτέρ και να αποκλείσουν την κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο. Οι συγκεντρωμένοι ‘έχουν κλείσει ήδη τον κόμβο του Ε65 προς Καρδίτσα, Τρίκαλα ενώ την ίδια ώρα στον Πλατύκαμπο, συνάδελφοί τους είχαν κινηθεί στο φραγμό της αστυνομίας και ακολούθησαν συμπλοκές. Στον Πλατύκαμπο έγινε και μία προσαγωγή.
Οι αγρότες στη Νίκαια πέρασαν τελικά στην εθνική από τον παράδρομο, με τα πόδια.
Άλλα τρακτέρ από την περιοχή των χωριών της επαρχιακής Λάρισας – Βόλου κινήθηκαν προς τον κόμβο του Πλατυκάμπου και κάποια εξ’ αυτών επιχείρησαν να ανέβουν στην εθνική οδό. Εκεί είχαμε ένταση και χρήση χημικών από την αστυνομία, ενώ κατά πληροφορίες έγινε και μία προσαγωγή αγρότη.
Από σήμερα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα βγαίνουν στους δρόμους με εκατοντάδες τρακτέρ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα στη Νίκαια της Λάρισας. Από σήμερα και έως τις 5 Δεκεμβρίου τα τρακτέρ θα εμφανιστούν σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ θα υπάρξουν και παρεμβάσεις με αποκλεισμούς σε λιμάνια και τελωνεία.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας ανοίγουν ουσιαστικά τον κύκλο των κινητοποιήσεων, ζητώντας την άμεση καταβολή αποζημιώσεων και χρημάτων που, όπως υποστηρίζουν, καθυστερούν εδώ και μήνες. Την ίδια στιγμή εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τις καταβολές της ενιαίας ενίσχυσης της περασμένης Παρασκευής, καθώς πολλοί παραγωγοί στη Θεσσαλία θεωρούν ότι έλαβαν ελάχιστα χρήματα σε σχέση με όσα ανέμεναν, ενώ αρκετοί αγρότες επισημαίνουν ότι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ ή είδαν τα ποσά τους να «εξαφανίζονται» λόγω αυτόματων χρεώσεων από τον ΕΛΓΑ.
Πηγή: larissanet.gr/ onlarissa.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Παναγιώτης Στάθης στην ΕΡΤ – Η ανακοίνωση του σταθμού
- Μητσιάς: Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια δεν τραγούδησε τον «Γιάννη τον φονιά» του Γκάτσου μετά την απαγόρευση του γιού του Μάνου Χατζιδάκη, αλλά απήγγειλε μόνο τους στίχους – Βίντεο
- Κατασχέθηκαν 6,2 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων στην Αττική – Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο στο Ίλιον – Εικόνες
- Επικοινωνία Μητσοτάκη με Νόλαν για την «Οδύσσεια» – Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το ομηρικό έπος
- Μαφία της Κρήτης: Πάνω από 6 ώρες απολογούνταν ο ιατροδικαστής Χανίων για τις αλλοιωμένες εκθέσεις – Αφέθηκε ελεύθερος με όρους – Οι δηλώσεις των δικηγόρων του (βίντεο)
- Σύρος : «Δεν ήταν αμυντικό το χτύπημα αλλά άκρως επιθετικό», λέει η οικογένεια της 42χρονης διασώστριας που μαχαιρώθηκε θανάσιμα
- Σύρος: Βίντεο από τη στιγμή που η 41χρονη εισβάλλει μεταμφιεσμένη στο σπίτι του ζευγαριού και ο άνδρας την καταδιώκει – Η μαχαιριά στο θώρακα από τον δράστη ήταν η θανατηφόρα
- Συνταγματική αναθεώρηση: Χωρίς συναίνεση η πρώτη ψηφοφορία – «Παρών» από Μπακογιάννη για τη θητεία του ΠτΔ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook