Κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις . Επεισόδια και εντάσεις στα Χανιά και στο Ηράκλειο- Ανυποχώρητοι οι αγρότες

Ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα , ενώ επεισοδιακά ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη.

Κλειστό και από τις δύο εισόδους είναι το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με αγρότες να καταφτάνουν με τρακτέρ και άλλα οχήματα στο πλαίσιο του αγροτοκτηνοτροφικού συλλαλητηρίου. Παράλληλα, έντονα είναι τα επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομία και στα Χανιά.

Οι αγρότες στα Χανιά αναποδογύρισαν ένα περιπολικό, ενώ από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί. Παράλληλα, ζημιές υπέστη και η κλούβα της αστυνομίας από τον πετροπόλεμο, η οποία απομακρύνθηκε. Οι πέτρες στο οδόστρωμα είναι αμέτρητες.


Τα επεισόδια στο σημείο ξεκίνησαν όταν διαμαρτυρόμενοι αγρότες έφτασαν με τα οχήματά τους στην προσυγκέντρωση, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης, είχαν αποφασίσει επ’ αόριστον αποκλεισμό του αεροδρομίου.
Ωστόσο, η αστυνομία, με κλούβα και παρουσία ΜΑΤ απέκλεισαν την Ε.Ο. Αεροδρομίου Σούδας, τον δρόμο προς αεροδρόμιο μετά τον κυκλικό κόμβο Παζινού, ώστε να μείνει ανεμπόδιστη η πρόσβαση στον αερολιμένα από το Καμπάνι.
Κατά την άφιξη των αγροτών προς το αεροδρόμιο, έγιναν προσπάθειες επικοινωνίας με την αστυνομία, κατά τις οποίες ζητήθηκε να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο, ώστε να πραγματοποιήσουν μπλόκο διάρκειας 3 ωρών.

Οι αγρότες επεδίωξαν ειρηνική κινητοποίηση, χωρίς επεισόδια, κάτι που γνωστοποίησαν επανειλημμένα και στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε αντιπρότασή τους, φάνηκαν διατεθειμένοι να προσεγγίσουν και πεζοί το αεροδρόμιο.
Ωστόσο, κανένα από τα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά από τις αρχές, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να επιχειρούν να σπάσουν τον κλοιό και τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη χημικών, ξεκινώντας τα επεισόδια.

Κατά τα επεισόδια, σημειώθηκαν και τραυματισμοί, από τη χρήση χημικών και τη ρήξη πετρών.

Η αστυνομία, μετά τη λήξη των επεισοδίων, απομακρύνθηκε από το σημείο, με τους αγρότες να προχωρούν στον αποκλεισμό του αεροδρομίου, τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων στην είσοδο.

Συγκέντρωση έξω από το γραφείο του Τσιάρα, στην Καρδίτσα – Ένταση με την Αστυνομία
Ένταση σημειώθηκε στην Καρδίτσα, έξω από το γραφείο του αρμόδιου υπουργού, όπου αγρότες που έφτασαν με συμβολικό αριθμό τρακτέρ διαμαρτύρονται, όταν είδαν ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο προς το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα.

Όπως αναφέρουν, «αυτές είναι οι ανοικτές πόρτες που λέει η κυβέρνηση», ζητώντας την απομάκρυνση των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι αγρότες είχαν αποφασίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του μπλόκου στον Ε65, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον δρόμο κλειστό και από τις δύο πλευρές, γεγονός που τους εξόργισε.

Μετά από αίτημα των συγκεντρωμένων αγροτών απομακρύνθηκε από το πολιτικό γραφείο του κ. Τσιάρα η κλούβα της Αστυνομίας.

Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των μπλόκων, στην οποία θα συμμετάσχουν αγρότες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκπρόσωποι από μπλόκα της Θεσσαλίας, με στόχο τη διαμόρφωση κοινού μετώπου και τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook