Κακοκαιρία: Σε δύο φάσεις οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Αττική – Οι αυτοψίες και τα ποσά των αποζημιώσεων
Οι αποζημιώσεις για τις οικοσκευές θα ξεκινούν από τις 2.000 ευρώ και θα φτάνουν ως και τα 6.000 ευρώ.
Για περίπου μία εβδομάδα θα συνεχιστούν οι αυτοψίες για τις ζημιές από τις πλημμύρες που έπληξαν την Αττική.
Ήδη, μετά το πέρας της σφοδρής κακοκαιρίας που στοίχισε τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 20 αυτοψίες στην Αττική.
Το μεσημέρι στο δημαρχείο της Βούλας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Κώστα Κατσαφάδου και των δημάρχων που οι περιοχές τους υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές, προκειμένου να τεθεί στο τραπέζι το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης των ζημιών και των αποζημιώσεων.
Οι αυτοψίες που έχουν ξεκινήσει έγιναν σε κατοικίες, ενώ η Περιφέρεια θα αρχίσει τις αυτοψίες στις επιχειρήσεις.
Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί εντός 5 ημερών το αργότερο, ώστε να δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις.
Σε δύο φάσεις οι αποζημιώσεις
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι αποζημιώσεις θα δοθούν σε δύο φάσεις.
Η πρώτη θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αυτοψιών. Άμεσα θα δοθεί το πρώτο επίδομα βιωτικών πρώτων αναγκών που θα φτάνει ως και τα 600 ευρώ και αμέσως μετά θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τις οικοσκευές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.
Οι αποζημιώσεις για τις οικοσκευές θα ξεκινούν από τις 2.000 ευρώ και θα φτάνουν ως και τα 6.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως ήδη ο δήμαρχος Βάρης έχει πει πως τουλάχιστον 100 σπίτια στον δήμο του έχουν υποστεί καταστροφές από τη νεροποντή.
Σε δεύτερο χρόνο, ο οποίος δεν έχει προσδιορισθεί ακριβώς, ωστόσο από την Περιφέρεια τονίζουν πως θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δοθούν και οι αποζημιώσεις των κατοικιών και των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές, αφού κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Να διευκρινιστεί πως ο καθορισμός του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα εξαρτηθεί από το ύψος νερού το οποίο θα καταγράψουν τα συνεργεία ότι μπήκε σε κάθε οίκημα.
Στη Βάρη πάνω από 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.
Στον Κάλαμο και τον Ωρωπό σημειώθηκαν καθιζήσεις εδάφους, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση στους Αγίους Θεοδώρους. Σπίτια και υποδομές έχουν υποστεί ζημιές, ενώ κάποιοι τοίχοι έχουν καταρρεύσει σε σπίτια που κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.
Στην Άνω Γλυφάδα και τον Άγιο Δημήτριο, μαζί με τον Κάλαμο, έχουν εντοπιστεί συνολικά οι περισσότερες καταστροφές, με τα συνεργεία να εργάζονται όλη μέρα για τη σταδιακή αποκατάσταση των υποδομών.
Κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας, η Πυροσβεστική δέχτηκε από την Αττική 1.550 κλήσεις, οι περισσότερες για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κατερίνα Στικούδη: Εγώ έδωσα το τηλέφωνό μου στον Βαγγέλη Σερίφη γιατί τον κοίταζα αλλά με «είχε συνδέσει με Κάιρο» (βίντεο)
- Αίσιο τέλος: Ο Αρχιεπίσκοπος Συμεών υπογράφει τη συμφωνία για τη Μονή Σινά με το αιγυπτιακό κράτος
- Pizza Fan: «Μέχρι €40 απόδειξη μπορεί να βγει κέρασμα – Δεν θα εκτεθούμε μόνοι μας»: Οι διάλογοι από το κόλπο της μεγάλης φοροδιαφυγής
- Πειραιάς: Σε σοβαρή κατάσταση ο αντιδήμαρχος Γιάννης Βοϊδονικόλας – Αυτοτραυματίστηκε με πιστόλι
- Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από αύριο Κυριακή – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
- OPEN – «Chef στην κουζίνα σας»: Γλυκόξινο καντονέζικο κοτόπουλο, αρωματική μηλόπιτα με streusel κανέλας και πρωτότυπη τούρτα εκλέρ – Σάββατο και Κυριακή στις 14:45 στο OPEN
- Χριστίνα Μπόμπα – Σάκης Τανιμανίδης: Το θρίλερ στον αέρα για Παρίσι – «Είμαστε ζωντανοί» (βίντεο)
- Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Στη φυλακή ο πρώην διαιτητής Παπαπέτρου για τους στημένους αγώνες – «Αποταμιεύσεις από τη διαιτησία και τη δουλειά μου στο δασαρχείο», είπε για τις 820.000 που βρέθηκαν σπίτι του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook