Τρίκαλα – Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: Τέσσερις νεκρές εργαζόμενες από την έκρηξη και τη φωτιά – Aγνοείται άλλη μία γυναίκα (βίντεο)
Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο. Εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού κλήθηκαν στο έκτο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τρικάλων όπου εκτυλίσσεται η τραγωδία.
Τραγικός είναι ο απολογισμός της τραγωδίας στη γνωστή μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» στα Τρίκαλα καθώς έχουν εντοπιστεί τέσσερις σοροί σύμφωνα με τη δήλωση του του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Τρικάλων, Γιώργο Καταβούτα, ότι «έχουμε βρει τις τέσσερις σορούς και ψάχνουμε την πέμπτη».
Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4:00 π.μ. και έκαψε πτέρυγα του εργοστασίου. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί ισχυρή έκρηξη στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου του εργοστασίου που βρίσκεται στην εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν πέντε γυναίκες εργαζόμενες, από τις οποίες τέσσερις έχασαν τη ζωή τους ενώ μια πέμπτη ακόμα αναζητείται.
Στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν ακόμη πέντε εργαζόμενοι και ένας πυροσβέστης. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους.
Έχουμε στείλει και από το νοσοκομείο Καρδίτσας δύο ψυχολόγους για ψυχολογική υποστήριξη σε αυτούς και στις οικογένειές τους» δήλωσε στο ΕΡΤnews Radio 105,8 ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης,
Στο κέντρο του εργοστασίου της βιομηχανίας παραγωγής μπισκότων Βιολάντα στα Τρίκαλα σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη από την οποία προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Όπως προκύπτει από την καταστροφή του συγκεκριμένου χώρου αλλά και τη διασπορά των αντικειμένων που εκσφενδονίστηκαν, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή.
Η έκρηξη φαίνεται πως σημειώθηκε στο σημείο όπου λειτουργούσαν οι φούρνοι, οι οποίοι δούλευαν σε 24ωρη βάση.
«Χθες κόβαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα»
Συνολικά το εργοστάσιο είχε 12 -13 εργαζόμενους σε νυχτερινή βάρδια την ώρα της έκρηξης.
Δύο εργαζόμενοι από την επόμενη βάρδια, που θα ξεκινούσε στις 6 το πρωί, δήλωσαν συγκλονισμένοι. «Χθες κόβαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα», είπε με βουβό πόνο εργαζόμενος της «Βιολάντα».
Κατά διαστήματα οι φλόγες αναζωπυρώνονται ενώ δυνάμεις της ΕΜΑΚ αλλά και εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού κλήθηκαν στο έκτο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τρικάλων όπου εκτυλίσσεται η τραγωδία.
Αυτό που απομένει, σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι δύο τμήματα που φλέγονται από τις 4 τα ξημερώματα και ένα κενό να τα χωρίζει καθώς το ωστικό κύμα έκοψε στα δύο το τεράστιο εργοστάσιο, όπως καταγράφει η κάμερα του ΕΡΤnews. Tοίχος εκσφενδονίστηκε στην απένταντι πλευρά και στη συνέχεια έπεσε η οροφή.
Τι πιθαναλογείται για τα αίτια
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου που δικαιολογούν τόσο μεγάλη έκρηξη, αλλά αμμωνία και προπάνιο είναι υλικά που αναφέρθηκαν ως πιθανή αιτία, η οποία ακούστηκε και μέσα στην πόλη των Τρικάλων.
«Στο σημείο παραμένουν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Δύσκολη η πρόσβαση καθώς η φωτιά είναι ακόμη σε εξέλιξη και παρέχουμε οπιαδήποτε συνδρομή χρειαστεί ενώ ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας», είπε, νωρίτερα στο ΕΡΤnews, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Ήταν λάθος μου είχα πιει δύο ποτάκια παραπάνω», είπε ο Μουγκοπέτρος για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Αύριο η δίκη του
- Kοριτσάκι 12 ετών από τη Νέα Υόρκη διαγνώστηκε με όγκο ενώ ήταν στην Ελλάδα για διακοπές – Χειρουργήθηκε με επιτυχία στο Νοσοκομείο Παίδων
- Κύπρος: Αναφορές για 7 νεκρούς και 23 αγνούμενους από ναυάγιο επιβατηγού πλοίου με 267 άτομα ανοιχτά της Κερύνειας – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης – Βίντεο
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα έκαναν διακοπές στην Ίο: Οι φωτογραφίες με τα παιδιά τους και η βραδινή βόλτα με σκάφος
- Κύπρος: Πώς έγινε η τραγωδία με νεκρό τον 76χρονο επιχειρηματία, όταν το σκάφος του λόγω κακοκαιρίας διαλύθηκε στα βράχια – Βίντεο
- «Studio στις 3» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο – Πρεμιέρα τη Δευτέρα, στις 15.00
- Συνελήφθη ο Άρης Μουγκοπέτρος να οδηγεί μεθυσμένος στο κέντρο της Αθήνας
- Axios: Ο Ράτκλιφ πρότεινε στους Ρώσους τριμερή συνάντηση Τραμπ, Πούτιν και Ζελένσκι για την Ουκρανία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook