Στα χέρια των αρχών έπεσε 25χρονος οδηγός ταξί που είχε αναγάγει σε τέχνη την υποκλοπή pin και καρτών από ανυποψίαστους επιβάτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο οδηγός ταξί έπειθε τους πελάτες τους πως πρέπει να πληρώνουν μόνο με κάρτα και με ειδικό μηχάνημα υπέκλεπτε τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας τους.

Έξω από Νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο 25χρονος απατεώνας, ψάρευε τα θύματα του, από τα οποία κατάφερε και υπεξαίρεσε περισσότερα από 15.000 ευρώ.

Γυναίκα που είχε πέσει θύμα του αναφέρει: “αυτό που είχε σαν pos ήταν είχε μικρό καλώδιο, οπότε δεν μπορούσε να μεταφερθεί στο πίσω κάθισμα, άρα αναγκαστικά του δίνεις την κάρτα σου, μου λέει πληκτρολογήστε το pin, λέω συγνώμη η κάρτα είναι ανέπαφη, όχι μου λέει είναι το σύστημα έτσι που ζητάει το pin και μου δίνει για να πληκτρολογήσω το pin κάτι που έμοιαζε σαν tablet σαν μεγάλο κινητό.

Μου δίνει πίσω κάποια κάρτα και του λέω δεν είναι αυτή η κάρτα που σας έδωσα. Με προσβάλετε και με λέτε κλέφτη, άρχισε να μιλάει εκνευρισμένα. 15.47.15 γυρνάω σπίτι, αρχίζω ψάχνω τα πράγματα μου δεν βλέπω την κάρτα και παίρνω στην alpha bank (ΜΠΙΠ) για να την μπλοκάρω. Την ώρα που μίλαγα μου έρχονται ειδοποιήσεις ότι χρησιμοποιήθηκε η κάρτα μου 1250 ευρώ, δύο αναλήψεις των 600 γίνανε και τα υπόλοιπα έγιναν 3 αγορές σύνολο 49,5 ευρώ”.

Ο 25χρονος υποχρέωνε τα θύματα του να πληρώνουν μέσω κάρτας. Χρησιμοποιούσε είτε συσκευή που προσομοίαζε με αυτή του pos είτε συσκευή κινητού τηλεφώνου και με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να τους υποκλέπτει τον αριθμό pin.

Άλλο ένα θύμα του αναφέρει: “λέει δεν θα μου δώσετε λεφτά θα μου δώσετε την κάρτα σας γιατί έχει βγει νόμος και πληρώνεις τώρα το ταξί με κάρτα. Αμέσως βλέπω ότι παίρνει την κάρτα και την βάζει σε ένα μηχάνημα και δείχνει κατευθείαν το pin μου. Λέω εσύ βλέπεις το pin μου και την αρπάζω την κάρτα προλαβαίνω και γράφω τον αριθμό του ταξί και πάω κατευθείαν στην αστυνομία. Mου πήρε την κάρτα μου είχε δώσει άλλη κάρτα, έκανε 150 ευρώ αγορά.

Aπό την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Χύτας, Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, δηλώνει: “οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Συντάγματος με συντεταγμένες ενέργειες με αυτοθυσία, με αυταπάρνηση, με περιεργασία κατάφεραν να οδηγήσουν τον δράστη στην δικαιοσύνη”.

Ένας άνδρας που έπεσε θύμα του δηλώνει πως: “όταν φτάσαμε στο σπίτι μου στην Εκάλη, ζήτησε την κάρτα μου δήθεν ότι θέλει να την περάσει σε ένα μηχάνημα, ο λογαριασμός μου είναι συνδεδεμένος με το τηλέφωνο μου πήρε γύρω στο 1,5 χιλιάρικο”.

“Ήταν μια πολύ άσχημη πράξη που συκοφαντεί όλο τον κλάδο”, δήλωσε ένα οδηγός ταξί.

Η δράση του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 9 υποθέσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook