Στη «τσιμπίδα» του νόμου 6 εκπαιδευτήρια για πτυχία «μαϊμού»: Πρόστιμα και συλλήψεις, στα 3,2 εκατ. ευρώ τα παράνομα κέρδη
Τα εκπαιδευτήρια με τα πτυχία μαϊμού εντοπίστηκαν στους νομούς Αττικής, Χανίων και Ιωαννίνων και συνελήφθησαν
Έξι εκπαιδευτήρια, τα οποία εξαπατούσαν τους πελάτες τους εκδίδοντας μη πιστοποιημένους τίτλους σπουδών, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μετά από εισαγγελική παραγγελία, προχώρησαν σε έλεγχο σε εκπαιδευτήρια στους νομούς Αττικής, Χανίων και Ιωαννίνων, που παρείχαν υπηρεσίες εκπαίδευσης ενηλίκων εκδίδοντας βεβαιώσεις–πιστοποιητικά και τίτλους σπουδών, η εγκυρότητα των οποίων αμφισβητήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Πιστοποίησης του Υπουργείου Παιδείας.
Από αυτή τους τη δραστηριότητα, οι επιχειρήσεις αυτές είχαν γράψει παράνομα κέρδη συνολικού ποσού 3,2 εκατ. ευρώ για το 2024, το 2025 και έως την ημέρα του ελέγχου.
Επιπλέον, οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ διαπίστωσαν και φορολογικές παραβάσεις στις επιχειρήσεις αυτές. Από το 2020 μέχρι σήμερα, εξέδωσαν πάνω από 10.000 φορολογικά στοιχεία με ανακριβή ποσά εσόδων, αποκρύπτοντας και μη αποδίδοντας ΦΠΑ, συνολικού ποσού 1,8 εκατ. ευρώ.
Συνελήφθησαν 6 άτομα, διαχειριστές και υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, για κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή και οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Eurovision 2026: Η Κύπρος πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με το Jalla – Οι χώρες που προκρίθηκαν – Δείτε όλες τις εμφανίσεις
- Η Μαρία Καρυστιανού ανακοινώνει το νέο κόμμα στις 21 Μαΐου – Το AI βίντεο με το περιστέρι και τον κλάδο ελιάς
- Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη μαθήτρια που έκανε βουτιά θανάτου από την ταράτσα της πολυκατοικίας
- Δανάη Μπάρκα: Η τρυφερή φωτογραφία και το φιλί με τον σύντροφό της δίπλα στην πισίνα
- Πειραιάς: Συνελήφθησαν δύο ορθοπεδικοί γιατροί και ένας φυσικοθεραπευτής για μεγάλη απάτη άνω των 260.000 σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ με εικονικά παραπεμπτικά
- Διπλωματικές πηγές: Το τουρκικό νομοσχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» δεν συμβάλλει στα ήρεμα νερά – «Καταδικασμένη» κάθε μονομερής δραστηριότητα, λέει ο Γεραπετρίτης
- Κλέλια Ανδριολάτου – Χριστόφορος Παπακαλιάτης:Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του Maestro – Η σέξι πόζα της ηθοποιού με μπικίνι
- Δένδιας για το ουκρανικό drone: «Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας – Έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook