Πειραιάς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 17χρονος που χτυπήθηκε από λεωφορείο – «Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου», είπε ο οδηγός (βίντεο)
« Το παιδί πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά στο λεωφορείο, στη δεξιά πλευρά, και χτυπήθηκε στην πλάτη. Δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης», τα πρώτα λόγια του οδηγού του λεωφορείου .
Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζάνειου ένας 17χρονος μετά από τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο που σημειώθηκε το Σάββατο στον Πειραιά. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 19:30, όταν αστικό λεωφορείο της γραμμής 130 Πειραιάς – Νέα Σμύρνη παρέσυρε τον ανήλικο στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.
Ο 17χρονος υπέστη βαριές κακώσεις στο κεφάλι και τραύματα στον θώρακα. Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε διασωλήνωση, ενώ υποβλήθηκε και σε νευροχειρουργική επέμβαση. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές για την πορεία της υγείας του.
Όσον αφορά τις συνθήκες του ατυχήματος, παραμένει ασαφές εάν ο 17χρονος επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο ή αν γλίστρησε και βρέθηκε στο οδόστρωμα, πάνω στη λεωφορειολωρίδα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να έχασε την ισορροπία του και να κατέληξε μπροστά στο διερχόμενο όχημα, που όπως σημειώνουν εκπρόσωποι του ΟΑΣΑ είχε μικρή ταχύτητα.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Την ίδια ώρα, ο οδηγός του λεωφορείου προσήχθη στην Τροχαία Πειραιά και στη συνέχεια συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.
Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα, συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες αυτοπτών, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το σοβαρό τροχαίο στο κέντρο του Πειραιά.
«Ο ανήλικος πετάχτηκε αιφνιδιαστικά μπροστά από το όχημα»
Τη δική του εκδοχή για το σοβαρό τροχαίο με τον τραυματισμό του 17χρονου στον Πειραιάς έδωσε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκουλός, μεταφέροντας όσα του περιέγραψε ο οδηγός του λεωφορείου.
Όπως ανέφερε, το περιστατικό εκτυλίχθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα, με τον ανήλικο να εμφανίζεται αιφνιδιαστικά μπροστά στο όχημα: «Μίλησα χθες το βράδυ με τον οδηγό. Το παιδί πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά στο λεωφορείο, στη δεξιά πλευρά, και χτυπήθηκε στην πλάτη. Δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το λεωφορείο κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, περίπου 22 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που όπως εξήγησε δεν αναιρεί τη σοβαρότητα του τραυματισμού: «Μπορεί να φαίνεται μικρή ταχύτητα, αλλά όταν μιλάμε για ένα τόσο βαρύ όχημα, ακόμη και με 10 ή 15 χιλιόμετρα, αν δεν προλάβει να φρενάρει, μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός. Πιθανότατα το παιδί τραυματίστηκε από την πτώση».
Ο κ. Σκουλός σημείωσε επίσης ότι, βάσει των ενδείξεων, ο 17χρονος ενδέχεται να μην αντιλήφθηκε τη φορά κίνησης των λεωφορείων στη λεωφορειολωρίδα: «Ο οδηγός μάς είπε ότι το παιδί κοιτούσε προς την αντίθετη πλευρά, από εκεί που κινούνται τα Ι.Χ. Πιθανόν δεν κατάλαβε από πού ερχόταν το λεωφορείο ή ίσως γλίστρησε».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μαρτυρίες από το σημείο, σύμφωνα με τις οποίες ο ανήλικος βρέθηκε ξαφνικά στο οδόστρωμα: «Υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα στο σημείο, οπότε είναι δύσκολο να πέσει κάποιος από το πεζοδρόμιο. Πιθανότατα το παιδί κινούνταν ήδη στον δρόμο, στην αντίθετη ροή». Τέλος, ξεκαθάρισε ότι, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, ο οδηγός δεν είχε δυνατότητα να αποτρέψει το ατύχημα: «Δεν πρόλαβε καν να δει το παιδί. Εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά στο παρμπρίζ. Δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης».
Ολες οι Ειδήσεις
- “Η Τούνη έκανε στον πελάτη μου αυτό για το οποίο τον κατηγορεί» είπε η δικηγόρος του άντρα που βιντεοσκόπησε η influencer στα μπουζούκια (βίντεο)
- Νίκος Μακρόπουλος: Είμαι πολύ περίεργος, παράξενος και δύστροπος χαρακτήρας (βίντεο)
- Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής – Οι κατηγορίες είναι παντελώς αστήρικτες και άδικες»
- Οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως στην ΕΡΤ2
- 1% Club: Η Άση και η Ζαρίφη «εισβάλλουν» και τα αλλάζουν όλα! – Δείτε βίντεο
- Survivor: Οι «Αθηναίοι» σε αναβρασμό – Απόψε στις 21.00 στον ΣΚΑΪ (τρέϊλερ)
- LINGO: Η μάχη των λέξεων ξεκινά! Νέο επεισόδιο με ανατροπές – Απόψε, Κυριακή 5 Απριλίου στις 18:25 στο Star
- Πειραιάς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 17χρονος που χτυπήθηκε από λεωφορείο – «Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου», είπε ο οδηγός (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook