Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του στο Ελ. Βενιζέλος – Μεταφέρεται σε όλη τη χώρα (βίντεο)
Πρώτος σταθμός το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.
Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το κρατικό αεροπλάνο που μεταφέρει το Άγιο Φως.
Η υποδοχή του έγινε με τιμές αρχηγού κράτους και ακολούθως ο πρώτος σταθμός του θα είναι το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και από εκεί μεταλαμπαδεύεται σε όλες τις ενορίες της επικράτειας, μέσω ειδικών πτήσεων, αλλά και οδικώς.
Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, o οποίος δήλωσε ότι ήταν μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στη Μ. Ανατολή.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα το φέρουμε παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες. Και το φέραμε. Ήταν μια πολύ δύσκολη προσπάθεια αυτή και είμαι πολύ περήφανος που είχα την τιμή και την ευλογία να ηγηθώ της ελληνικής αντιπροσωπείας που μετέφερε το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο εδώ στην Αθήνα και σε λίγη ώρα από τώρα θα είναι σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, για να μπορέσουμε εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί να κάνουμε το Πάσχα που μας αρμόζει και μας αξίζει.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών που δούλεψαν νυχθημερόν για να πετύχει αυτή η αποστολή.
Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική Αεροπορία που μας πήγε και μας έφερε ασφαλείς στο Ισραήλ.
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία και ακόμα όλους όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη για μας τους Έλληνες επιχείρηση μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.
Να είστε καλά και δυνατοί!
Καλή Ανάσταση να έχουμε και το Θείο Φως, το Άγιο Φως να μας φωτίζει όλους».
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, στον χαιρετισμό του, τόνισε πως: «Το Άγιο Φως της πίστης μας, τόσο σε ήρεμους όσο και σε χαλεπούς καιρούς. Το φως νικάει πάντα τα σκοτάδια. Καλή Ανάσταση και φώτιση σε ολόκληρη την Ελλάδα μας.
Καλή Ανάσταση στους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες. Χρόνια πολλά!»
Νωρίτερα, στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα, είχε γίνει με λαμπρότητα και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, η τελετή του Αγίου Φωτός (Δείτε εδώ)
Ολες οι Ειδήσεις
- Eurovision 2026: Η Κύπρος πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με το Jalla – Οι χώρες που προκρίθηκαν – Δείτε όλες τις εμφανίσεις
- Η Μαρία Καρυστιανού ανακοινώνει το νέο κόμμα στις 21 Μαΐου – Το AI βίντεο με το περιστέρι και τον κλάδο ελιάς
- Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη μαθήτρια που έκανε βουτιά θανάτου από την ταράτσα της πολυκατοικίας
- Δανάη Μπάρκα: Η τρυφερή φωτογραφία και το φιλί με τον σύντροφό της δίπλα στην πισίνα
- Πειραιάς: Συνελήφθησαν δύο ορθοπεδικοί γιατροί και ένας φυσικοθεραπευτής για μεγάλη απάτη άνω των 260.000 σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ με εικονικά παραπεμπτικά
- Διπλωματικές πηγές: Το τουρκικό νομοσχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» δεν συμβάλλει στα ήρεμα νερά – «Καταδικασμένη» κάθε μονομερής δραστηριότητα, λέει ο Γεραπετρίτης
- Κλέλια Ανδριολάτου – Χριστόφορος Παπακαλιάτης:Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του Maestro – Η σέξι πόζα της ηθοποιού με μπικίνι
- Δένδιας για το ουκρανικό drone: «Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας – Έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook