Στον «Ερυθρό Σταυρό» όλοι οι τραυματίες από την επίθεση του 89χρονου – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ένας άντρας και τέσσερις γυναίκες είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης του 89χρονου. Ευτυχώς και οι πέντε τραυματίες είναι εκτός κινδύνου και καλά στην υγεία τους.
Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» νοσηλεύονται όλοι οι τραυματίες από τις δύο επιθέσεις του 89χρονου σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο. Η εικόνα της υγείας τους χαρακτηρίζεται καλή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.
Πρώτος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο άνδρας που τραυματίστηκε στον ΕΦΚΑ. Φέρει τραυματισμό από σκάγια στο κάτω δεξί πόδι, λίγο πάνω από τη φτέρνα. Υποβλήθηκε σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, με ακτινογραφία κάτω άκρου και αξονική αγγειογραφία, ώστε να αποκλειστεί τραυματισμός σε αγγεία ή οστά. Ο έλεγχος ήταν αρνητικός, και θα παραμείνει για στενή παρακολούθηση.
Στη συνέχεια έφτασαν με ασθενοφόρο και οι τέσσερις γυναίκες που τραυματίστηκαν στο Πρωτοδικείο. Φέρουν ελαφρά τραύματα στα κάτω άκρα από σκάγια και υποβλήθηκαν και εκείνες σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος χειρουργικής επέμβασης.
Οι τραυματίες νοσηλεύονται στη χειρουργική και την ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου και θα παραμείνουν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς.
Νωρίτερα, στο νοσοκομείο έφτασε με δικό του μέσο και ένας ακόμη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, ο οποίος ανέφερε προβλήματα ακοής λόγω του θορύβου από τους πυροβολισμούς. Εξετάζεται επίσης από τους γιατρούς.
Η κλινική εικόνα όλων είναι σταθερή. Από το πρωί στο νοσοκομείο βρίσκονται συγγενείς και συνάδελφοί τους για να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας τους.
Το «παρών» έδωσαν και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου, καθώς και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης.
Ιατρικό ανακοινωθέν
Σήμερα 28/04/2026 διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ άρρεν ασθενής υπάλληλος του ΕΦΚΑ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝΑ “ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ- ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΕΕΣ” μετά από αναφερόμενο πυροβολισμό με κυνηγητικό όπλο.
Ο ασθενής προσήλθε αιμοδυναμικά σταθερός. Φέρει τραυματισμό στην οπίσθια επιφάνεια του δεξιού άκρου ποδός, στο ύψος της πτέρνας. Έγινε πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος και αξονική αγγειογραφία. Δεν κατέδειξε κάτι μείζον.
Ακολούθως, διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ στο ΓΝΑ “ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ- ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΕΕΣ” άλλες τέσσερις γυναίκες, υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Αθηνών, με ανάλογους τραυματισμούς. Έγινε πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος που δεν κατέδειξε κάτι μείζον. Οι ασθενείς στην παρούσα φάση αντιμετωπίζονται συντηρητικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις